Foto: LETA
Latvijas U-16 basketbola izlases galvenais treneris Jānis Gailītis pēc komandas zaudējuma Turcijai Eiropas čempionāta spēlē nesaskatīja tajā traģēdiju, norādot, ka turnīrā vēl būs citas, svarīgākas spēles.

Kā ziņojām, Latvijas kadetu izlase Eiropas U-16 čempionāta otrā posma otrajā spēlē izlase smagi zaudēja Turcijas komandai – 46:73 (6:22, 13:41, 30:47), piedzīvojot otro neveiksmi turnīrā.

"Par to, ka jau esam nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā uzzināju tikai pēc spēles, tāpēc šī informācija noskaņojumu un notikumus laukumā neietekmēja," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā saka Gailītis. "Neveiksmes sakrājās pa sīkumiņam. Kāds zaudēja savā mikrocīņā, kāds varbūt pārturēja bumbu vai aizmirsa izpildīt sadarbību līdz galam. Spēlējām pārāk lēni. Savukārt turki pēc pirmajā veiksmēm sajuta iedvesmu un pārliecību. Pārāk slikti uzbrukām, lai rastu enerģiju aizsardzībai. Vakar pret Lietuvu mums bija neveiksmīgas epizodes, šodien bija ļoti neveiksmīgs puslaiks. Taču rīt būs cita diena un cita spēle."

"Katra uzvara no mums prasa daudz enerģijas un emociju. Pirmajos mačos, kad izcīnījām trīs uzvaras, rezerves ir patērētas un neesam paguvuši tās atjaunot. Taču to vēl noteikti izdarīsim. Čempionāts vēl tikai pusē, svarīgākā spēle būs ceturtdaļfinālā," norāda treneris.

Otrdien Latvijas kadeti aizvadīs nākamo čempionāta spēli, sacenšoties ar Serbijas komandu.

"Ar Serbiju cīnīsimies par uzvaru, nerēķinot, kāds rezultāts mums dotu izdevīgāku pretinieku," sola Gailītis. "Basketbolā ne reizi vien jau pierādījies, ka par rēķināšanu komandas tiek sodītas. Mums tagad vissvarīgākais ir atgūt pārliecību par sevi. Katram gadās slikti brīži, bet mums ir labi spēlētāji, ar mikroklimatu viss ir kārtībā un vēl parādīsim, ka esam laba komanda."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!