Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-16 puišu basketbola izlasei savās mājās notikušajā Eiropas čempionātā bija tikai viens mērķis - izcīnīt zelta medaļas un kļūt par čempioniem, pēc fināla atzina viens no komandas spēlētājiem Reinis Rudzītis.

Kā zināms, Latvijas kadetu valstsvienība sestdien Eiropas čempionāta finālā ar 53:78 piekāpās Francijai, tiekot pie sudraba godalgām.

"Neizpildījām spēles plānu, kurā bija pieminēta tieši aizsardzība. Esam aizsardzības komanda, bet pretiniekiem metieni krita iekšā. Mēs nenostrādājām uz viņu līderi - Kilianu Tilī, kurš bieži savāca arī atlēkušās bumbas. Varbūt emociju bija pārāk daudz," pēc finālcīņas sarunā sacīja Rudzītis. "Francija spēlēja ātru basketbolu, pie kāda jau bijām pieraduši. Domājām, ka tā ir tā pati Francijas komanda, ar ko jau bijām iepriekš spēlējuši, taču izrādījās, ka viņi nedaudz ir izmainījušies."

Mača izskaņā Rudzītis kopā ar Francijas basketbolistu Igo Blanku saņēma pa diskvalificējošām piezīmēm, ko tiesneši viņiem piešķīra pēc tam, kad abi pēc strīdīgas epizodes sāka pamatīgi grūstīties.

"Kā jau treneris teica, savējie ir jāaizstāv. Tā arī darīju - gāju un cīnījos par savu komandas biedru. Sanāca, ka pretinieks sāka grūstīties, es atbildēju," atklāja Rudzītis.

Kā piebilda pats basketbolists, komandā pirms Eiropas čempionāta tika izvirzīts viens uzdevums - pirmā vieta un čempionu tituls.

"Neko citu mums nevajadzēja. Divus mēnešus aktīvi trenējāmies, saliedējāmies - vienīgais mērķis bija pirmā vieta. Izrādās, citas komandas arī bija ļoti gatavojušās šim turnīram. Puišiem tagad saku, ka otrā vieta Eiropā arī ir ļoti laba. Maza valsts kaut ko tādu parāda - tas ir fantastiski," uzsvēra Rudzītis.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā iekļuva ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējās pirmo reizi vēsturē.

Tāpat šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāda no Latvijas izlasēm cīnījās Eiropas čempionāta finālā. 2013.gadā Latvijas U-20 izlase aizspēlējās līdz kontinenta U-20 meistarsacīkšu finālam, kurā ar 67:60 piekāpās Itālijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!