Foto: DELFI

Ar vairāk nekā 10 punktu atspēlēšanu un laimīgu uzvaru Pasaules kausa priekšsacīkstes D grupā ceturtdien pabeidza Lietuvas basketbola izlase, kas ar 67:64 (22:24, 14:20, 19:18, 12:2) pieveica Slovēnijas valstsvienību.

Šī bija cīņa par pirmo vietu grupā, kas tādējādi tika lietuviešiem, bet slovēņi palika otrie. Tādējādi 1/8 finālā Lietuva spēlēs pret Jaunzēlandi, bet Slovēnija tiksies ar Dominikānas Republiku. Lietuvas un Slovēnijas "zarā" izslēgšanas turnīrā ir arī galvenā favorīte ASV izlase, ar kuru slovēņiem iespējama tikšanās ceturtdaļfinālā. Lietuvai, ja tā sekmīgi startēs "play off", amerikāņi pretiniekos var būt pusfinālā.

Spēles sākums bija līdzīgs, un vēl otrās ceturtdaļas vidū Lietuva izvirzījās vadībā ar 32:31. Taču tad "iespēlējās" slovēņi, kas līdz pārtraukumam panāca 44:36. Arī trešajā ceturtdaļā slovēņi saglabāja pārsvaru, trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē izvirzījās vadībā ar 62:51. Lietuvas basketbolisti šajā brīdī sāka pārņemt iniciatīvu, nākamajās desmit minūtēs noturēja slovēņus bez punktiem - pēdējā ceturtdaļā Slovēnija guva tikai divus punktus, pēdējā minūtē samazinot starpību līdz 64:66.

Lietuvas izlasei 12 punktus guva Jons Valančūns, 11 punktus - Darjušs Lavrinovičs. Slovēnijas rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Domens Lorbeks, 13 punktus guva Miha Zupans, 12 punktus - Gorans Dragičs, bet 10 punktus - Zorans Dragičs.

Pasaules kausa izcīņas 1/8 fināla pāri:

Dominikānas Republika - Slovēnija; ASV - Meksika; Jaunzēlande - Lietuva; Turcija - Austrālija; Francija - Horvātija; Spānija - Senegāla; Serbija - Grieķija; Brazīlija - Argentīna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!