Foto: DELFI
ASV basketbola izlases galvenais treneris Maiks Kšiževskis pēc triumfa Pasaules kausa izcīņā atzina, ka ir ļoti lepns par savas komandas sasniegto.

Atgādinām, ka ASV izlase Pasaules kausa finālā ar rezultātu 129:92 sagrāva Serbijas valstsvienību, izcīnot savu piekto pasaules čempionu titulu. Šajā mačā amerikāņi Kairijs Īrvings, kuru atzina par turnīra vērtīgāko spēlētāju, un Džeims Hārdens kopā guva 49 punktus

"Kairijs un Džeims bija apbrīnojami, taču visi spēlētāji vēlējās strādāt. Viņi vienmēr bija gatavi doties laukumā. Esmu lepns par viņiem. Es jūtos ļoti priviliģēts saukties par pasaules čempionu, sacīja Kšiževskis.

Kšiževskis ar ASV izlasi iepriekš pasaules čempionātā uzvarēja 2010.gadā, bet 2008. un 2012. viņš savas komandas aizveda līdz olimpiskajām zelta medaļām: “Katra no šīm uzvarām man ir ļoti īpaša. Lielākā atšķirība ir komandas sastāvā. Darba kultūra paliek tā pati.”

Tikmēr Īrvings stāstīja, ka uzvara Pasaules kausā ir līdz šim viņa karjeras lielākais panākums. “Es šo sasniedzu ar komandas biedriem, kurus visu savu mūžu varēšu saukt par saviem brāļiem. Es biju gatavs darīt visu, ko treneris man liks. Es vēlējos izmantot iespēju spēlēt ar šiem spēlētājiem un iemācīties tik daudz, cik vien iespējams.”

Serbijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Džordževičs nebija sarūgtināts ar bronzas medaļām.

"Esmu priecīgs un lepns par savu spēlētāju sniegumu. Mums bija laba komandas atmosfēra, un esmu laimīgs, ka varēju būt daļa no tās. Neviens negaidīja, ka mēs spēsim izcīnīt sudraba medaļas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!