Foto: DELFI.ee

Latvijas basketbolisti Armands Šķēle un Rolands Freimanis otrdien kopā guva 31 punktu VTB Vienotās basketbola līgas regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Kalev" ar 83:79 (18:26, 17:22, 23:19, 25:12) izbraukumā Somijā uzvarēt Loimā "Nilan Bisons" vienību.

Kaut pirmo puslaiku ar 13 punktu pārsvaru savā labā noslēdza mājinieki, otrajā spēles daļā "Kalev" spēlēja arvien aktīvāk, 36.minūtē beidzot iegūst vadību. Turpinājumā mājinieki vēl spēja izvirzīties priekšā ar 77:73, bet pēdējās divās minūtēs "Kalev" veica izrāvienu 10:2, izcīnot grūtu uzvaru, turklāt piecus punktus šajā laikā guva Igaunijas čempionu sastāvā debijas maču aizvadošais Freimanis.

Šķēle laukumā pavadīja 34 minūtes un 51 sekundi, trāpot četrus no sešiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus soda metienus, kas kopā deva 16 punktus un rezultatīvākā spēlētāja godu komandā.. Viņš izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, četras reizes kļūdījās, pārtvēra trīs pretinieku bumbas, nopelnīja četras piezīmes un pats izprovocēja piecus pārkāpumus, kas deva 20 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Freimanis nospēlēja 21 minūti un 24 sekundes, kuru laikā guva 15 punktus, realizējot četrus no sešiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un vienīgo raidījumu no soda līnijas. Viņš arī tika pie četrām atlēkušajām bumbām, trim piezīmēm un trim izprovocētiem pārkāpumiem, savācot 14 efektivitātes koeficienta punktus.

"Kalev" sastāvā 15 punktus iemeta arī Skots Mačado, bet "Nilan Bisons" komandu no zaudējuma neglāba arī Ropes Ahonena 21 gūtais punkts.

Ar trīs uzvarām piecos mačos "Kalev" līgas kopvērtējumā atrodas sestajā vietā 16 komandu konkurencē, bet pozīciju zemāk ar tādu pat uzvaru un zaudējumu attiecību ir Krievijas komanda Samāras "Krasnije kriļja" ar Kasparu Bērziņu ierindā.

Latvijas vienība "VEF Rīga" ar diviem panākumiem piecos mačos pašlaik atrodas vien desmitajā pozīcijā, bet bez zaudējumiem cīnās Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod" komanda un vēl viena Krievijas vienība Kazaņas "Unics", kas aizvadījušas attiecīgi piecus un četrus mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!