Foto: F64

Piektdien, 5.decembrī, plkst.19:30 Arēnā Rīga VTB Vienotās līgas ietvaros basketbola klubs "VEF Rīga" tiksies ar iepriekšējo astoņu gadu Čehijas čempionvienību "CEZ Nymburk".

Spēles puslaika pārtraukumā ar latviešu hiphop performanci, kas organizēta sadarbībā ar radio "PieciLV" raidījumu "Vakara Kvartāls", uzstāsies vieni no pēdējo gadu aktuālākajiem reperiem Edavārdi un ansis. Muzikālo pavadījumu nodrošinās elektroniskās mūzikas apvienības DirtyDealAudio pārstāvis Tablis. Skatītājus izklaidēs arī Elzas Kronbergas deju studijas "BUMP" hiphop deju priekšnesumi.

"VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs: "Abām komandām kopš iepriekšējās spēles Eiropas kausā ir bijusi tikai viena diena līdz šāvakara mačam. Pauze starp spēlēm bijusi īsa, tāpēc svarīga būs kopējā enerģija un emocijas. "CEZ Nymburk" ir komanda ar daudziem pieredzes bagātiem spēlētājiem. Pret daļu no viņiem esam spēlējuši arī iepriekšējās sezonās, kad "CEZ Nymburk" vairākas reizes viesojās Rīgā. Kopumā šāvakara pretiniekiem ir dziļš sastāvs, kurā nozīmīgas lomas ir gan ārzemniekiem, gan vietējiem čehu spēlētājiem. Piektdien kopīgiem spēkiem lūkosim atgūties pēc neveiksmēm iepriekšējās spēlēs."

VTB Vienotās līgas tabulā pēc deviņām spēlēm "VEF Rīga" ar trim uzvarām un sešiem zaudējumiem ieņem 13.vietu, savukārt "CEZ Nymburk" vienība ir aizvadījusi par spēli vairāk un ar četrām uzvarām ierindojusies 11.vietā.

Kā "VEF Rīga", tā "CEZ Nymburk" pirms sezonas piedalījās Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, šosezon startē Eiropas kausā un VTB Vienotajā līgā, kā arī pašmāju čempionātā.

Abu komandu sastāvu akcenti šosezon gan ir atšķirīgi, jo "VEF Rīga" rindās patlaban ir divi viesspēlētāji, kamēr "CEZ Nymburk" sastāvā tādi ir seši. Arī pieredzes bagāto basketbolistu "CEZ Nymburk" rīcībā ir vairāk. Rezultatīvākais spēlētājs "CEZ Nymburk" sastāvā ir amerikāņu saspēles vadītājs Deriuss Vašingtons, kurš ieguvis pieredzi gan NBA, gan Eirolīgā.

Būtiska loma komandā ir katram no sešiem viesspēlētājam, kā arī Čehijas basketbolistiem ar Jiri Velšu un Petru Bendu priekšgalā. "CEZ Nymburk" komandas galvenais treneris ir Ķēstūtis Kemzūra, kurš savulaik vienu izlašu sezonu nostrādāja ar Latvijas valstsvienību. Vefiešus šovakar atkal sagaida nopietns pārbaudījums pret labi spēlējošu un pieredzes bagātu komandu.

Ar "CEZ Nymburk" komandu atjaunotais "VEF Rīga" ticies jau astoņas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Viena no spilgtākajām spēlēm notika 2013.gada 30.janvārī, kad Eiropas kausa izcīņas Last 16 fāzes spēlē "VEF Rīga" savā laukumā aptuveni 5000 skatītāju klātbūtnē uzvarēja čehu klubu ar 81-59.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!