Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai sīvā cīņā ar 77:71 (18:17, 10:20, 22:17, 27:17) savā laukumā pieveica Fuenlavradas "Montakit" vienību.

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 22 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja vien vienu no astoņiem izpildītajiem tālmetieniem, kā arī visus trīs soda metienus.

Tāpat Dāvis Bertāns izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja četras piezīmes, tiekot pie viena efektivitātes koeficienta punktu.

"Montakit" vienību pārstāv arī jaunais latviešu spēlētājs Rolands Šmits, kurš gan šim mačam nebija pieteikts.

Vēlāk svētdien savas 11.kārtas spēles aizvadīs arī Dāvja Bertāna vecākā brāļa Daira pārstāvētā "Bilbao Basket" vienība, kas tiksies ar vienu no Eiropas spēcīgākajām komandām Madrides "Real", kā arī "Sevilla" komanda ar Kristapu Porziņģi ierindā.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ieņem piekto pozīciju, "Laboral Kutxa" ar piecām uzvarām 11 mačos noslēdz labāko desmitnieku, "Sevilla" vienība ar trim uzvarām atrodas 13.pozīcijā, bet "Montakit" ar diviem panākumiem atrodama priekšpēdējā, 17.vietā.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!