Foto: DELFI

Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" kapracis Rolands Freimanis no Igaunijas spēcīgākās vienības "Kalev" kļuvis par VTB Vienotās līgas 12.kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Sestdien notikušajā spēlē "Kalev" savā laukumā pieveica "VEF Rīga" komandu ar rezultātu 88:85, bet latviešu uzbrucējs Freimanis guva 32 punktus (trāpīti septiņi no desmit divpunktu metieniem un četri no sešiem tālmetieniem), izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un pārtvēra trīs piespēles, kas deva 40 efektivitātes koeficienta punktus.

"Kalev" komanda, ko pārstāv arī vēl viens latvietis Armands Šķēle, ar 11 spēlēs izcīnītiem pieciem panākumiem VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

Zīmīgi, ka Tallinas vienība jau pirms sezonas vidus tikusi pie tikpat panākumiem kā iepriekšējās divās Vienotās līgas sezonās kopā.

Freimanis "Kalev" komandai pievienojās oktobra izskaņā. Līgums ar basketbolistu noslēgts uz trim mēnešiem ar iespēju to pagarināt uz atlikušo sezonas daļu. Tiesa, labāka piedāvājuma gadījumā Freimanis Igaunijas klubu var atstāt.

Iepriekš 26 gadus vecais latvietis tika atzīts arī par Baltijas Basketbola līgas (BBL) novembra vērtīgāko spēlētāju.

VTB Vienotajā līgā latvietis šosezon vidēji gūst 17,4 punktus un izcīna 5,7 atlēkušās bumbas, bet BBL sacensībās viņa kontā vidēji 18,0 punkti un 10,8 bumbas zem groziem.

Freimanis iepriekšējo sezonu aizvadīja latviešu speciālista Kārļa Muižnieka vadītajā Ukrainas komandā Južnijas "Himik", kurā bija viens no līderiem un palīdzēja vienībai sasniegt nacionālā čempionāta finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!