Foto: DELFI

Slavenais Lietuvas izlases basketbolists Šarūns Jasikēvičs ceturtdien Kauņā svinīgā ceremonijā tika godināts kā Eirolīgas basketbola leģenda.

Svinīgā ceremonija risinājās Kauņas hallē pirms Eirolīgas spēles starp "Žalgiris" un "Real Madrid". Kauņas klubs gan neiepriecināja vienu no visu laiku izcilākajiem Lietuvas basketbolistiem, piekāpjoties Spānijas grandam ar 71:88.

"Šaras" 16 gadus ilgo profesionālā basketbolista karjeru noslēdza pagājušajā vasarā, un tagad ir Lietuvas leģendārā kluba "Žalgiris" trenera asistents.

Ieguvis izglītību Ziemeļamerikā, Jasikēvičs profesionālā sportista karjeru 1998.gadā uzsāka Lietuvā, "Lietuvos Rytas" rindās, taču jau pēc gada pārcēlās uz "Union Olimpija". Turpinājumā ekstravagantā un emocionālā basketbolista karjera strauji gāja uz priekšu – sekoja spēlēšana "Barcelona", Telavivas "Maccabi", tad pārcelšanās uz NBA (Indianas "Pacers" un Goldensteitas "Warriors"), "Panathinaikos" un atkal "Lietuvos Rytas". Karjeras pēdējos gados viņš spēlēja arī "Fenerbahce Ulker", atgriezās arī "Panathinaikos" un "Barcelona" komandās, bet punktu karjerai pielika jau kā "Žalgiris" spēlētājs.

Jasikēvičs ir vienīgais Eirolīgas spēlētājs, kurš divus gadus pēc kārtas ar divām dažādām vienībām izcīnījis titulu. Kopumā viņš četras reizes izcīnījis prestižo Eirolīgas trofeju, kas ir izcilākais rādītājs kopš 1980.gadiem.

2003.gadā Jasikevičs kopā ar Lietuvas izlasi triumfēja Eiropas čempionātā, bet "Šaras" tika atzīts par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju. Viņa kontā arī 2000.gada olimpisko spēļu un 2007.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!