Foto: LETA

Latviešu basketbolists Armands Šķēle pēc ilgākas pauzes, kuras laikā ārstēja savainojumu, pirmdien atgriezās Igaunijas čempionvienības Tallinas "Kalev"/"Cramo" sastāvā arī VTB Vienotās līgā, izejot laukumā mačā pret Volgogradas "Krasnij oktjabr".

"Kalev"/"Cramo" savā laukumā ar 82:80 (12:28, 22:16, 21:13, 27:23) sīvā cīņā pārspēja "Krasnij oktjabr" vienību.

Rezultatīvākais šajā mačā ar 25 gūtiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Aleksejs Pečerovs.

Šķēle šajā mačā laukumā pavadīja piecas minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā guva divus punktus un veica vienu rezultatīvu piespēli. Latvietis realizēja divus no četriem soda metieniem.

Tiesa, pirmo reizi Šķēle pēc savainojuma "Kalev"/"Cramo" sastāvā atgriezās jau 19.martā, kad Igaunijas čempionāta mačā pret Valgas "Maks ja Moorits" laukumā pavadīja četras minūtes un 34 sekundes, kuru laikā ne ar ko neizcēlās.

Kā ziņots, janvāra beigās basketbolists iedzīvojās meniska traumā. Traumu 31 gadu vecais latvietis guvis iesildīšanās laikā.

Šīs sezonas Baltijas Basketbola līgā (BBL) Šķēle vidēji ik mačā guva 16,2 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, bet VTB Vienotajā līgā līdz šim mačam vidēji iekrāja 7,8 punktus un 3,4 bumbas zem groziem. Igaunijas čempionātā latvietis līdz pagājušās nedēļas mačam bija guvis vidēji 8,5 punktus.

Tikmēr otrā pirmdienas mačā regulārā čempionāta līdere Maskavas CSKA viesos ar 93:79 (25:19, 16:20, 28:20, 24:20) pārspēja Krasnojarskas "Jeņisej" vienību.

Ar 25 spēlēs izcīnītām 11 uzvarām "Kalev"/"Cramo" vienība Vienotās līgas kopvērtējumā šobrīd atrodas astotajā vietā, turpinot cīņu par dalību izslēgšanas turnīrā. Uzreiz aiz Igaunijas komandas devītajā vietā ar desmit uzvarām 23 spēlēs ierindojas Latvijas klubs "VEF Rīga". Regulārā čempionāta līdere ir Maskavas CSKA, kas 26 spēlēs izcīnījusi 23 panākumus.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!