Foto: LETA

Latvijas vicečempiones basketbolā "VEF Rīga" uzbrucējs Jānis Timma sestdien nosaukts par VTB Vienotās līgas marta labāko jauno spēlētāju.

Pie šāda goda basketbolists ticis jau ceturto reizi šosezon, atkārtojot oktobrī, decembrī un janvārī gūtos panākumus.

Martā 22 gadus vecais Timma aizvadīja četras spēles, katrā no tām caurmērā izceļoties ar 11,8 punktiem, 5,5 rezultatīvām piespēlēm un 3,8 atlēkušajām bumbām. Katrā no cīņām latvietis tika pie 13 efektivitātes punktiem.

Lielisku sniegumu Timma demonstrēja "VEF Rīga" komandas negaidītajā uzvarā pret Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kad 14.marta spēlē basketbolists iemeta 19 punktus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Martā "VEF Rīga" tika pie divām uzvarām, bet šobrīd turpina cīņu par vietu VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs.

Cīņā par balvu Timma apsteidza Samāras "Krasnije kriļja" pārstāvošo Viktoru Zarjažko un Vitāliju Ļutiču no Baltkrievijas komandas Minskas "Cmoki".

"Ir ļoti patīkami, ka tiec novērtēts tik augsta līmeņa turnīrā kā VTB līga.

Iegūtais apbalvojums kalpo kā papildus stimuls strādāt vēl smagāk un progresēt arī turpmāk. Tagad mums jākoncentrējas spēlēm aprīlī - "VEF Rīga" komandai ir jāuzvar un jāsasniedz izslēgšanas spēles," izcēlis Timma.

VTB Vienotā līga apbalvojumu labākajam jaunajam basketbolistam pasniedz spēlētājam, kurš nav vecāks par 23 gadiem.

Timma "VEF Rīga" komandai pievienojās pirms šīs sezonas, jo iepriekš pārstāvēja "Ventspili", šīs vienības sastāvā šī gada pavasarī kļūstot par Latvijas čempionu.

VTB Vienotās līgas kopvērtējumā pašlaik "VEF Rīga" ar desmit uzvarām 24 spēlēs ieņem devīto vietu, par divu panākumu tiesas atpaliekot no astotajā pozīcijā esošās Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!