Foto: DELFI

Saspringtu uzvaru pirmajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par trešo vietu ceturtdien guva ''RSU/Merks" komanda, kas ar 60:56 (16:20, 8:9, 17:10, 19:17) savā laukumā pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

Spēles ievadā laukumā dominēja LU komanda, kas izvirzījās vadībā ar 18:9, bet pēc puslaika joprojām bija priekšā ar 29:24. Otrā puslaika sākumā LU panāca pat 34:24, tomēr pēc tam bez punktiem palika trešās ceturtdaļas pēdējās sešās minūtēs un ''RSU/Merks" guva desmit punktus pēc kārtas, pārņemot jau vadību ar 41:39.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā ''RSU/Merks" vairākkārt ieguva arī četru punktu pārsvaru, tomēr šoreiz LU guva deviņus punktus pēc kārtas, atgūstot vadību. Cīņas beigas ritēja saspringti un noslēdzošā minūte sākās ar neizšķirtu rezultātu 54:54. LU vēl panāca 56:56, bet 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Zane Tamane atkal atguva vadību ''RSU/Merks" vienībai. Nākamajā uzbrukumā LU spēlētājas pieļāva kļūdu un cieta sāpīgu neveiksmi.

Uzvarētājām ar 16 punktiem palīdzēja Paula Langina, kurai ar 13 punktiem piebalsoja Paula Tomsone, bet Kate Aizsila izcēlās ar 11 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr LU rindās ar 15 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās pieredzējušā Santa Dreimane-Visocka, bet 14 punktus iemeta Vineta Bīriņa.

Sērijā līdz divām uzvarām ''RSU/Merks" komanda pārņēmusi vadību ar 1-0. Nākamais mačs risināsies pirmdien.

''RSU/Merks" komanda par medaļām cīnās jau sesto pavasari pēc kārtas, iepriekšējos piegājienos izcīnot vienu sudraba (2011) un trīs bronzas (2010, 2012, 2014) godalgas. Tāpat tā pievienojusi arī divas trešās vietas Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā (2013, 2014).

Tikmēr "Latvijas Universitāte" medaļu spēlēs piedalās pirmo reizi četru sezonu laikā.

Kā zināms, pirmajā finālsērijas spēlē trešdien "TTT Rīga" savā laukumā ar 60:56 uzvarēija principiālo sāncensi "Cēsis". Šī sērija turpināsies līdz kādas komandas trim uzvarām, bet otrais mačs sestdien risināsies Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!