Foto: Mango

Vasaras saulgriežu noskaņās uzņēmēja Raimonda Gerkena greznajā villā Velga jau piekto reizi norisinājās Līgo zoles turnīrs, kas vienkopus pulcēja Latvijas biznesa un politikas eliti.

Pielāgojoties vispārējam valstī valdošajam taupības režīmam, ietekmīgie vīri turnīra sākumā pieņēma lēmumu šogad gandrīz uz pusi samazināt sacensību likmi un spēlēja uz trīsdesmit santīmiem punktā ierasto piecdesmit vietā.

Pirmo vietu spraigajā zoles turnīrā ieguva fotogrāfs Mārcis Bendiks, otrajā vietā ierindojās Latvijas Bankas viceprezidents Andris Ruselis, bet trešajā vietā palika eksprezidents Guntis Ulmanis. Visi trīs vīri savā īpašumā saņēma gleznas no vērienīgās Gerkena mākslas darbu kolekcijas.

Uz turnīru bija ieradušies dažādu profesiju un nozaru pārstāvji - bijušais Rīgas mērs Andris Birks, Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns, politologs Jānis Ikstens, bijušais privatizācijas aģentūras vadītājs Jānis Naglis, azartspēļu biznesa pārstāvis Jānis Dāvis, aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnkaziņš, politiķis Valdis Birkavs, jurists Aivars Borovkovs, ekspolitiķis un uzņēmējs Māris Gailis un citi Latvijas politikā un uzņēmējdarbībā pamanāmi vīri, kurus visus vieno aizraušanās ar zoles spēli.

Kā paskaidroja Gerkens, šo sacensību mērķis ir ne tikai popularizēt latviešu tradicionālo kāršu spēli, bet arī mudināt cilvēkus „domāt ar galvu un saglabāt prāta skaidrību". Jautāts, vai valsts ekonomiskā situācija ietekmējusi zoles turnīra organizēšanu, uzņēmējs paskaidroja, ka zoles spēlēšana nav nekas ekskluzīvs un pārmērīgs.

„Vienīgais, kas nepieciešams šajā spēlē, ir kāršu komplekts, galds un krēsli," atzina Gerkens, kurš, uzņemot viesus savā sievas vārdā nosauktajā villā, bija parūpējies gan par plašu kvalitatīvu alkoholisko dzērienu klāstu, gan smalkām uzkodām, ko nodrošināja viens no labākajiem Latvijas restorāniem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!