Foto: F64

Latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" komanda sestdien Grieķijas augstākās basketbola līgas regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 66:77 (18:22, 16:16, 14:24, 18:15) piekāpās vienai no savām niknākajām konkurentēm Pireju "Olympiacos".

Mača norisē kārtējo reizi iejaucās karstasinīgie grieķu fani, kuri neļāva dueli noslēgt laikus un tā izskaņā izskrēja laukumā. Tā dēļ abu komandu basketbolistu un tiesneši bija spiesti doties uz ģērbtuvēm, lai netiktu iejaukti konfliktos. Pēcāk cīņa tika turpināta, viesiem nosargājot uzvaru.

Blūms šajā mačā izpelnījās epizodisku lomu, nospēlējot četras minūtes un 30 sekundes un gūstot trīs punktus. Latvietis iemeta vienu no trim tālmetieniem un nopelnīja vienu efektivitātes punktu.

Ar 21 uzvaru 24 cīņās Atēnu klubs ieņem otro vietu čempionāta kopvērtējumā, nu jau par divu uzvaru tiesu atpaliekot no "Olympiacos".

Kā zināms, līgums ar 33 gadus veco Blūmu pērn oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

"Panathinaikos" ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī šajā sezonā Atēnu vienība spēlēja ULEB Eirolīgā, kur apstājās ceturtdaļfinālā.

Savas pastāvēšanas vēsturē "Panathinaikos" par Grieķijas čempioni kļuvusi 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!