Foto: LETA
Latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā "Ņizņij Novgorod" vienība, kuru trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, trešdien VTB Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar 88:75 (19:18, 19:15, 18:24, 32:18) pieveica Sanktpēterburgas "Zeņit".

Pateicoties panākumam, "Ņižņij Novgorod" sērijā līdz trim panākumiem izvirzījušies vadībā ar 2-1.

Izšķirošo pārsvaru mājinieki vien nodrošināja pēdējā ceturtdaļā, ko "Ņižņij Novgorod" iesāka ar trīs punktu deficītu - 56:59. Tomēr pēdējo desmit minūšu laikā mājinieku komandas basketbolistiem izdevās būt krietni labākiem par "Zeņit" un cīņas izskaņā nodrošināt gana drošu uzvaru.

Kuksiks šim mača pieteikts nebija. Šajā sērijā latvietis laukumā vēl nav devies.

Uzvarētāju sastāvā ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Trejs Tompkinss.

Šīs sērijas ceturtais mačs, kas var būt arī pēdējais, notiks piektdien Ņižņijnovgorodā.

Kā zināms, Vienotajā līgā Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tika pie 12 uzvarām 30 spēlēs un sezonu noslēdza desmitajā pozīcijā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!