Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltkrievijas sieviešu basketbola izlase paudusi neapmierinātību ar gaidāmā Eiropas čempionāta laukuma kvalitāti.

Baltkrievijas izlase savas spēles apakšgrupu turnīrā aizvadīs Rumānijas pilsētā Oradjā, cīnoties B grupā ar Turciju, Poliju, Itāliju un Grieķiju.

Otrdien Baltkrievijas valstsvienība aizvadīja pirmo treniņu Oradjas pilsētas "Alexe Sport" arēnā, pēc tā paužot neapmierinātību ar laukuma kvalitāti.

"Pati arēna ir laba, taču laukums ir apšaubāmā kvalitātē," Baltkrievijas Basketbola federācija citā komandas galvenā trenera Anatolija Bujaļska teikto. "Vispirms pati uzstādīšana bijusi zemā līmenī, jo ir redzamas plaisas. Tāpat grīda nav labā balansā, jo dažādās vietās bumba atlec citādi."

"Šādā gaisa temperatūrā arēnā valda ļoti liels mitrums, pat izmantojot kondicionieri. Šādu laukumu Eiropas čempionāta finālturnīrā redzu pirmo reizi," atzina Bujaļskis.

Viena no Baltkrievijas izlases basketbolistēm Jeļena Ļeučanka bija vienisprātis ar treneri.

"Kā gan tu vari doties spēlēt uz laukuma, ja tajā ir redzamas plaisas? Turklāt šeit nav amortizācijas. Manā dzīvē pēc treniņa nekad nav sāpējuši ceļgali, taču tagad pēc nodarbības šajā arēnā es kājās jūtu diskomfortu," atklāja Ļeučanka.

Eiropas čempionāts risināsies no 11. līdz 28.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacentīsies Sombathejā, Šopronā (abas - Ungārija), Timišoarā un Oradjā (abas - Rumānija), bet izšķirošie mači notiks tikai Ungārijā. Otrajā posmā komandas tiksies Debrecenā un Ģērā, bet cīņas par medaļām tiks aizvadītas Budapeštā.

Apakšgrupas divām vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies jau pēc četrām spēlēm, bet labākās trīs vienības iekļūs otrajā posmā.
Izslēgšanas spēlēs kvalificēsies abu otrā posma grupu četras labākās komandas. Eiropas čempiones izcīnīs tiesības spēlēt 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kamēr 2.-5.vietas ieguvējas piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!