Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien Ungārijas pilsētā Šambotelī ar zaudējumu iesāka 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīru, C grupas pirmajā spēlē ar 60:76 (19:21, 18:18, 11:19, 12:18) piekāpjoties Serbijas valstsvienībai.

Latvijas izlase tagad "Eurobasket Women" turpinājumā nākamajās trijās dienās aizvadīs vēl trīs spēles - piektdien pret Horvātiju, sestdien pret Lielbritāniju, bet svētdien pret Krieviju. Tikai trīs labākās komandas no katras grupas turpinās cīņu par godalgām.

Lai gan spēles pirmo puslaiku Latvijas izlase aizvadīja punkts punktā un pat ilgāk bija vadībā (bija arī sešu punktu pārsvars), tieši pirmā ceturtdaļa iezīmēja turpmākās problēmas. Pirmajā ceturtdaļā piecas piezīmes nopelnīja sākumsastāva spēlētāja Anete Šteinberga, bet komandas uzbrukuma līdere Anete Jēkabsone-Žogota guva savainojumu - blakus komandas soliņam viņa aizķērās aiz laukuma apmales, kuras augstums ir apmēram pieci centimetri, izmežģīja kāju un bija spiesta sāpēs atstāt laukumu.

$d_id=3; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2015_w/basketStar2015.inc' ?>
Kā vēsta Latvijas Basketbola savienība, Jēkabsone-Žogota saņēma pretsāpju līdzekļus, taču pirmās apskates rezultāti nebija iepriecinoši – diagnozes noteikšanai vajadzēja smalkāku tehniku. Pēc puslaika pārtraukuma Jēkabsone-Žogota atgriezās laukumā uz neilgu brīdi, bet pēc spēles beigām devās uz slimnīcu.

Pirmais puslaiks ritēja līdzīgā cīņā, tā izskaņā Latvijai bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, bet tā gan netika izmantota. Tas izdevās otrā puslaika sākumā, kad Jēkabsone-Žogota panāca 43:41. Ta gan bija pēdējā reize, kad Latvija bija vadībā. Serbietes guva 11 punktus pēc kārtas, turpinājumā vēl vairāk auzdēja pārsvaru un pēdējā ceturtdaļā to droši nosargāja.

Nospēlējot tikai 13:22 minūtes, Jēkabsone-Žogota bija rezultatīvākā Latvijas izlases rindās ar 11 punktiem. Kristīne Vītola guva deviņus punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bet pa astoņiem punktiem guva debitante Kate Aizsila un Gunta Baško-Melnbārde, kura visus šos punktus guva jau pirmajā ceturtdaļā.

Serbietēm 19 punktus guva Sonja Petroviča, 15 punktus guva Jeļena Milovanoviča, bet vēl 10 punktus - naturalizētā Daniela Peidža.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!