Foto: DELFI
Pēc kompensācijas pieprasīšanas nojukusi Latvijas basketbola izlases aizsarga Daira Bertāna plānotā pāreja uz Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", vēsta basketbola apskatnieks Deivids Piks.

Jau pirms divām nedēļām Piks informēja, ka līgums ar 25 gadus veco Bertānu tiks noslēgts uz trim sezonām.

Tomēr pagājušajā nedēļas nogalē spāņu portāls "Gigantes" ziņoja, ka Bertāna līdzšinējā komanda "Bilbao Basket" vēlas saņemt izpirkuma naudu. "Lokomotiv-Kubaņ" piekritusi par latvieti samaksāt 300 000 eiro lielu summu, tomēr pavēstījusi, ka nevar to paveikt tūlīt. Tomēr "Bilbao Basket" nevēlējās gaidīt un avoti vienībā ziņoja - ja nauda netiks pārskaitīta šīs nedēļas laikā, Bertāns paliks Bilbao rindās arī uz nākamo sezonu.

Tagad Piks, atsaucoties uz informācijas avotu, paudis, ka Bertāns ar Krasnodaras komandu jau bija parakstījis vienošanos, tomēr paredzams, ka darījums nojuks.

Aizvadītajā sezonā Bertāns jau otro gadu pārstāvēja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu "Dominion Bilbao Basket". Kopumā viņš sezonas laikā piedalījās 28 spēlēs, vidēji katrā no tām gūstot 12,3 punktus.

Tāpat Bertāns, pārstāvot Sanantonio "Spurs" rindas, šovasar piedalījās NBA Vasaras līgā, bet nu gatavojas sākt treniņus kopā ar Latvijas izlasi, lai sāktu gatavošanos Eiropas čempionātam, kas daļēji notiks arī Rīgā.

Iepriekšējā sezonā "Lokomotiv-Kubaņ" komanda VTB Vienotās līgas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, bet Eiropas kausa izcīņā nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!