Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" sastāvam pievienojies 25 gadus vecais un 2,03 metrus garais amerikāņu spēka uzbrucējs Kītons Nenkivils, informē klubs.

Savas basketbolista karjeras laikā četras sezonas (2007-2011) Nenkivils skolojies un spēlējis prestižajā Viskonsinas Universitātes basketbola komandā. Noslēdzošajā sezonā Viskonsinā viņam vidēji spēlē 9,6 punkti un 4,3 atlēkušās bumbas. Visās četrās sezonās Nenkivila pārstāvētā Viskonsina sasniedza NCAA izslēgšanas spēles jeb "Marta trakumu".

Pēc koledžas absolvēšanas Nenkivils savu profesionāļa karjeru sāka Vācijas Bundeslīgā ar "Ratiopharm Ulm", kur kopumā pavadīja trīs sezonas. Divās no tām Nenkivils ieguva arī pieredzi Eiropas kausa izcīņā, individuāli veiksmīgajā gadā viņam šajā turnīrā vidēji spēlē 8,4 punkti un 4,8 atlēkušās bumbas. Visās trijās Vācijā pavadītajās sezonas Nenkivila komanda sasniedza izslēgšanas spēles Vācijas bundeslīgā, tas pats sakāms par viņa pārstāvētā kluba panākumiem Eiropas kausa izcīņā.

Pagājušajā sezonā Nenkivils pārcēlās uz Spāniju, kur pievienojās ACB līgas komandai "Rio Natura Monbus Obradoiro". 32 spēlēs ACB līgā Kītonam vidēji laukumā pavadītajās 19 minūtēs 5,6 punkti un 3,1 atlēkusī bumba.

"Kītons ir ļoti daudzpusīgs spēlētājs - spēj spēlēt gan tuvāk, gan tālāk no groza, ir ļoti mobils, var aizsardzībā segt ceturtos un arī piektos numurus. Ņemot vērā mūsu komandas uzbūvi, ļoti vērtīgi ir tas, ka viņam jau ir jau četru gadu pieredze Eiropā. Pēc pavadītajām sezonām Vācijas Bundeslīgā un Spānijas ACB līgā Kītons ir pierādījis, ka joprojām turpina progresēt. Ir daudzas lietas, kas mums viņā patīk, tas liek domāt, ka viņa ieguldījums komandā būs visnotaļ nozīmīgs," par komandas jaunieguvumu saka "VEF Rīga" galvenais treneris Karloss Frade.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!