Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) atstādinātais viceprezidents Sjao Tjans Ķīnā tiek apsūdzēts korupcijā, kas viņam licis zaudēt arī amatus valdošajā Komunistu partijā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

FIBA apstiprinājusi, ka Tjans ir šobrīd uz laiku atstādināts no jebkādām darbībām federācijas vadībā, un, visticamāk, viņš tiks diskvalificēts.

"FIBA ir ņēmusi vērā, ka Sjao Tjans Ķīnā tiks tiesāts par korupciju," teikts FIBA paziņojumā. "Kopš ievēlēšanas viceprezidenta amatā FIBA valdes sēdē 2014. gada septembrī Seviljā, Sjao Tjans nav piedalījies nevienā federācijas vadības sēdē, līdz ar to viņš nav piedalījies FIBA darbā ne kā viceprezidents, ne citādi. Pēc izmeklēšanas ierosināšanas pēdējā FIBA valdes sēdē Tokijā 7. augustā viņš tika atstādināts no amata FIBA."

Tjans, kurš FIBA viceprezidenta amatā tika ievēlēts 2014. gadā un tādu pat posteni ieņēma Ķīnas Olimpiskajā komitejā, apsūdzēts "nopietnos disciplīnas un likuma pārkāpumos", kā parasti apzīmē koruptīvas darbības.

Tāpat Tjanam pārmet politiskās disciplīnas un personāla noteikumu pārkāpumus, pieņemot darbā sievu, pieņemot kukuļus un citas dāvanas, ieskaitot golfa sesijas no privātiem biznesmeņiem, kā arī traucēšanu izmeklēšanai.

Sjao Tjans Ķīnas valdībā ieņem posteni, kas ir ekvivalents Sporta ministra amatam, un ir Ķīnas Basketbola federācijas prezidents, bet šos amatus viņam nāksies atstāt izmeklēšanas dēļ.

Ķīnā, kas cīnās ar korupcijas apkarošanu, sports ir viena no jomām, kas tiek rūpīgi pārbaudīta, jo tajā apgrozās iespaidīgi naudas līdzekļi, norāda portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!