Foto: DELFI

''TTT Rīga'' basketbolistes svētdien ar uzvaru 83:52 pār Viļņas ''Kibirkštis'' no Lietuvas noslēdza Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) pirmo posmu, kurā guva trīs uzvaras trijās spēlēs, liecina organizatoru informācija.

Rezultatīvākā uzvarētājām svētdienas mačā ar 15 punktiem bija Anda Eibele, bet Zenta Meļņika guva 12 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka piektdien "TTT Rīga", kas ir vienīgā Latvijas pārstāve EEWBL, ar rezultātu 75:67 uzveica Baltkrievijas komandu Minskas "Horizont" un sestdien sīvā cīņā ar 77:75 - Polijas komandu "Basket Gdynia".

Trīs uzvaras pēc pirmā posma cīņām ir arī Minskas ''Tsmoki'' no Baltkrievijas.

Rīgā risinājās pirmais no trim regulārā čempionāta posmiem jaunizveidotajā Austrumeiropas līgā. Otrais posms no 28. līdz 29.novembrim risināsies divās pilsētās - Grodņā (Baltkrievijā) un Viļņā (Lietuvā), trešais sabraukums Gdiņā (Polijā) un Tallinā (Igaunijā) notiks nākamā gada 9. un 10.janvārī, bet "Final Four" finālsacensības paredzētas no 15. līdz 17.aprīlim Rīgā.

Austrumeiropas līgā startē astoņas komandas un Latviju pārstāv vienīgi "TTT Rīga". Vēl turnīrā piedalās Tallinas 1182 (Igaunija), Astanas "Tigers" (Kazahstāna), "Basket Gdynia" (Polija), Viļņas "Kibirkštis" (Lietuva), kā arī trīs Baltkrievijas klubi - Minskas "Horizont", Minskas "Tsmoki" un Grodņas "Olimpia".

Kā zināms, aizvadītajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja Latvijas Sieviešu basketbola līgā, fināla sērijā ar 3:1 uzveicot SK "Cēsis". Savukārt abu šo komandu duelī Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā rīdzinieces finālā bija pārākas ar rezultātu 84:39.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!