Foto: F64
Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" pēc iespējas ātrāk jākļūst labākai un arī jānobriest kā komandai, uzskata vienības galvenais treneris Karloss Frade.

Kā zināms, "VEF Rīga" ceturtdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 76:84 (12:17, 20:31, 18:21, 26:15) zaudēja spēcīgākajai Baltkrievijas komandai Minskas "Cmoki".

"Esam sarūgtināti. Arī ar to, kā aizritēja spēle. Pamazām kļūstam labāki, taču pirmajā puslaikā pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Minskai ir laba komanda, ne pa velti viņi uzvarēja Kazaņas "Unics". Zinājām, ka būs grūti. Spēlētāji trenējas labi, un mēs visi cenšamies darīt lietas pareizi. Pirmajā puslaikā mūs pievīla atlēkušās bumbas aizsardzībā. Mums ātrāk jākļūst labākiem un arī jānobriest kā komandai," teica Frade, kura vadītajai komandai nākamā Vienotās līgas spēle būs pēc deviņām dienām Čehijā pret vietējo Nimburkas CEZ, bet "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) rīdziniekiem nākamais mačs jau svētdien pret turnīra debitanti "Valka"/"Valga". "Mums svētdien būs laba iespēja progresēt un labot kļūdas. Nebūs laika nožēlot un raudāt."

Tikmēr Kenets Smits, kurš šajā mačā guva desmit punktus, arī uzskata ka komanda progresē arvien vairāk.

"Spēlējām pret labu komandu un zaudējām, taču kļūstam arvien labāki. Mums jāturpina strādāt un jābūt pozitīvi noskaņotiem," teica Smits.

Savukārt "Cmoki" galvenais treneris Igors Griščuks ir pateicīgs saviem spēlētājiem par to, ka viņi darījuši visu, kas no viņiem prasīts.

"Labi nospēlējām. "VEF Rīga" ir jauna komanda, kas spēlē agresīvi, presingojot pa visu laukumu. Tam arī bijām gatavojušies, tāpēc pret zonas aizsardzību mums bija viegli," teica poļu speciālists.

Ar trim panākumiem četros mačos "Cmoki" līgas kopvērtējumā atrodas sestajā vietā, kamēr rīdzinieki ar vienu uzvaru piecos mačos ir 15.pozīcijā.

Šajā starpsezonā "VEF Rīgu" piemeklējušas pamatīgas izmaiņas - galvenā trenera posteni atstājis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs, bet viņa vietā nu ir spānis Karloss Frade. Tāpat vienībā šobrīd ir septiņi leģionāri, jo tās sastāvā iekļauti amerikāņu aizsargi Kvins Makdauels un Kenets Smits, spēka uzbrucējs Kītons Nenkivils, meksikānis Fransisko Kruss, spāņu spēka uzbrucējs Gilji Ruvio un krievu uzbrucējs Vladislavs Starateļevs, kā arī zviedru aizsargs Ludvigs Hākansons.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Kā pirms sezonas sākuma pavēstīja "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons, kluba budžets šajā sezonā ir mazāks nekā iepriekš, proti, 1,4-1,5 miljoni eiro.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni "Ventspils". Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!