Foto: DELFI
Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru basketbolā vīriešiem vēlas rīkot 10 valstis, bet Latvijas valstsvienībai ir četri izdevīgi varianti, kas ļautu piedalīties cīņā par olimpisko ceļazīmi, informēja FIBA.

Vīriešu olimpisko kvalifikācijas turnīru basketbolā vēlas rīkot Čehija, Vācija, Grieķija, Irāna, Izraēla, Itālija, Meksika, Filipīnas, Serbija un Turcija.

Riodežaneiro spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanas tiesības tiks piešķirtas trim valstīm. Lai Latvijas izlase varētu piedalīties cīņā par vietu olimpiskajās spēlēs, kvalifikācijas turnīram jānotiek vienā no šīm četrām valstīm - Čehijā, Itālijā, Grieķijā un Serbijā.

Eiropas čempionātā tiesības piedalīties kvalifikācijas turnīrā ieguva 3. līdz 7.vietas ieguvējas. Šīs četras valstsvienības bija starp tām, kas ieņēma šīs pozīcijas, tāpēc, ja tās rīkos kvalifikācijas turnīru, tiesības spēlēt kvalifikācijā iegūs arī 8.vietas ieguvēja – Latvijas izlase.

No kvalifikācijas uz Riodežaneiro spēlēm tiks trīs komandas.

Vīriešu sacensībās ceļazīmes jau ieguvušas Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Lietuva, kā arī Venecuēla, Argentīna, Ķīna un Austrālija. Tāpat priekšlaicīgi dalību bija nodrošinājušas arī Brazīlijas un ASV izlases (mājinieki un pasaules čempioni).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!