Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešdien, 28. oktobrī, debitēja latvietis Kristaps Porziņģis, kurš devās laukumā Ņujorkas "Knicks" sākumsastāvā spēlē viesos pret Milvoki "Bucks". Porziņģa debijā "Knicks" guva pārliecinošu uzvaru ar 122:97.

Tādējādi 20 gadus vecais Porziņģis kļuva par trešo latvieti, kurš izgājis laukumā NBA oficiālajā spēlē. 1992./ 1993. gada sezonā 13 spēles pasaules spēcīgākajā basketbola līgā aizvadīja Gundars Vētra, bet 2004. gadā NBA debitēja tobrīd vēl tikai 18 gadus vecais Andris Biedriņš.

Porziņģis šajā mačā nospēlēja minūtes, kuru laikā guva 16 punktus, realizējot divus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un deviņus no 12 soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, iekrāja pa vienai piespēlei, pārtvertai bumbai un blokam, kā arī pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes.

Porziņģa pirmais iznāciens laukumā bija minūtes garš. Viņš šajā laikā izdarīja trīs neprecīzus divpunktu metienus un nopelnīja vienu piezīmi, bet "Knicks" bija iedzinējos ar rezultātu 6:11. Savus pirmos punktus oficiālā NBA spēlē Porziņģis guva otrās ceturtdaļas vidū, kad viņš atgriezās laukumā, metot precīzi no groza apakšas pēc caurgājiena gar gala līniju. Tūlīt pēc tam latvietis tika pie savas pirmās atlēkušās bumbas aizsardzībā un bloķētā metiena. Trīs minūtes pirms puslaika beigām Porzinģis izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā, nopelnīja soda metienu un realizēja abus. Pēc tam viņš iemeta vēl piecus no sešiem soda metieniem. Kopā pirmā puslaika izskaņā Porziņģis guva septiņus no "Knicks" deviņiem punktiem.

Pirmajā puslaikā Porziņģis nospēlēja minūtes, guva deviņus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un pārtvēra vienu bumbu.

Otrā puslaika sākumā Porziņģim tika atņemta bumba un viņš pieļāva pirmo kļūdu savā NBA karjerā. Pēc tam viņš guva divus punktus ātrā uzbrukumā no groza apakšas, kā arī izdarīja piespēli Hosē Kalderona tālmetienam un izcīnīja piekto atlēkušo bumbu, bet mirkli vēlāk pats realizēja trīspunktnieku, gūstot savu 14.punktu spēlē. Pēc trešajā ceturtdaļā nospēlētām minūtēm latvietis devās atvilkt elpu uz rezervistu soliņa.

Noslēdzošajā ceturtdaļā Porziņģis atgriezās laukumā, netrāpīja pustālo un pazaudēja bumbu. Mirkli vēlāk viņš iemeta vienu no diviem soda metieniem, savukārt turpinājumā viņam trešā piezīme, neprecīzs tālmetiens un viens iemests soda metiens. minūtes pirms mača beigām Porziņģis noslēdza savu debiju.

"Knicks" pamatus uzvarai ielika pirmās ceturtdaļas izskaņā un otrās ceturtdaļas sākumā, kad no nelabvēlīgā panāca 33:23. Otrajā puslaikā "Knicks" pārsvars ne reizi nebija mazāks par desmit punktiem un beigās Porziņģa debijā Ņujorkas vienībai droša uzvara ar 25 punktu starpību.

Uzvarētājiem teicami maču aizvadīja uz maiņu nākušais Deriks Viljamss, kurš guva 24 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Vēl "Knicks" rindās 16 punktus (tikpat, cik Porziņģis) guva Lengstons Gelovejs, 13 punktus guva Lenss Tomass, bet "Knicks" zvaigzne Karmelo Entonijs un Saša Vujačičs guva pa 11 punktiem. "Bucks" komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Gregs Monro, 20 punktus guva Maikls Kārters-Viljamss, bet 15 punktus - Greiviss Vaskess.

Nākamo spēli Porziņģis un "Knicks" aizvadīs jau ceturtdien, kad savās mājās uzņems Atlantas "Hawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!