Foto: Publicitātes foto
FIBA otrdien pārrunu laikā ar Eiropas vadošo basketbola klubu un ULEB Eirolīgas pārstāvjiem panākuši ievērojamu progresu, lai jau 2016. gadā būtu izveidots jauns Eirokausu turnīrs – "Basketbola Čempionu līga", informē FIBA.

Kārtējās pārrunās par jauno klubu turnīru piedalījās visas vadošās FIBA Eiropas nodaļas amatpersonas, kā arī spēcīgāko Eiropas klubu un ULEB vadība. Kā norāda FIBA, tikšanās bijusi konstruktīva un abas puses ir atstājušas "aizmirstībā" 15 gadus ilgušās nesaskaņas klubu turnīru rīkošanā.

Jaunveidoto "Basketbola Čempionu līgu" plānots uzsākt jau 2016./2017. gada sezonā. To kopīgi pārvaldīs Eiropas klubi un FIBA investori, un abām pusēm būs pa 50% daļu jaunajā turnīrā. FIBA izteiktajā piedāvājumā, dalībnieki saņems garantētus 30 miljonus eiro katrā sezonā, bet izveidotā struktūra paredz "sabalansētu un dinamisku sinerģiju" starp klubiem, FIBA un investoriem. Kā norāda FIBA, klubiem būs noteicošais vārds sacensību nolikuma izveidē un finanšu godīgā sadalē.

Tikšanās laikā FIBA puse izteikusi konkrētu piedāvājumu, kā pašreizējais vadošais klubu turnīrs ULEB Eirolīga pārstaps par "Basketbola Čempionu līgu".

Savukārt ULEB un vadošie Eiropas klubi vēl nav devuši savu atbildi, ko solās sniegt pēc divām nedēļām. Pēc tam plānota abu pušu jau konkrētāka saruna vēl līdz gada beigām, lai varētu sākt apspriest "Basketbola Čempionu līgas" detaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!