Foto: DELFI

Latviešu basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris" ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā ar 67:56 (17:14, 19:15, 21:20, 10:7) uzveica Polijas čempioni Zelona Guras "Stelmet".

Vecvagars šajā mačā bija komandas pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Spēle iesākās ar nelielu lietuviešu komandas pārsvaru, bet viesi otrās ceturtdaļas vidū uz brīdi izvirzījās vadībā (20:19). Tiesa, "Žalgiris" ātri vien atguva vadību un pirmo puslaiku noslēdza ar sešu punktu pārsvaru (36:30).

Trešās ceturtdaļas nogalē "Stelmet" pietuvojās līdz divu punktu deficītam (47:49), tomēr Kauņas vienība prata nosargāt pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 67:56.

"Žalgiris" komandā ar 16 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Pauļus Jankūns, kamēr viesu rindās rezultatīvākais bija Mateušs Ponitka, kurš guva 15 punktus.

Ar trim uzvarām sešās spēlēs "Žalgiris" pakāpusies uz trešo vietu C apakšgrupā. Tiesa, četras šīs apakšgrupas komandas vēl nav aizvadījušas sestās kārtas spēles. Pa četrām uzvarām piecās spēlēs Barselonas "Lassa" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandām, bet divas uzvaras izcīnījušas Izmiras "Pinar Karsiyaka" un Atēnu "Panathinaikos", bet "Stelmet" guvusi tikai vienu panākumi sešos dueļos.

Tikmēr pērnās sezonas ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīra fināliste Grieķijas klubs Pireju "Olympiacos" ceturtdien ar 83:70 (21:24, 20:16, 23:16, 19:14) viesos uzveica horvātu vienību Zagrebas "Cedevita".

Uzvarētājiem 19 punktus sameta un astoņas bumbas zem groziem savāca Otello Hanters, kamēr mājinieku vienībā ar 13 punktiem un septiņiem izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās Džeikobs Pulens.

B apakšgrupā līdere ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir "Olympiacos", kamēr otrā ar trim panākumiem ir savainotā latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa". Trīs panākumi sešās spēlēs ir "Cedevita", bet pa divām uzvarām piecās spēlēs guvušas Stambulas "Anadolu Efes" un Francijas klubs "Limoges CSP", kamēr viena uzvara Milānas "EA7 Emporio Armani" rēķinā.

Tikmēr zaudējumu trešdien piedzīvojusi čempione Madrides "Real", kas savā laukumā ar 82:85 (22:24, 20:20, 21:22, 19:19) piekāpās lietuvieša Rima Kurtinaiša trenētajai Maskavas apgabala "Himki".

Uzvarētāju labā 18 punktus guva amerikāņu aizsargs Tairīss Raiss, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr mājinieku rindās rezultatīvākais bija Serhio Rodrigess, kurš guva 17 punktus.

A apakšgrupas līdere ar četrām uzvarām piecās spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce", bet tikpat panākumi sešos dueļos "Himki" rēķinā. Pa divām uzvarām piecās spēlēs ir Francijas klubam "Strasbourg", Minhenes "Bayern" un Belgradas "Crvena Zvezda Telekom", bet tikpat panākumi sešās cīņās čempiones "Real" rēķinā.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!