Foto: AFP/Scanpix

2017. gada Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem atkal norisināsies uzreiz četrās valstīs - Rumānijā, Somijā, Turcijā un Izraēlā, lēmusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Apakšgrupu turnīrs notiks četrās valstīs, kamēr pēc tam sekojošās izslēgšanas spēles tiks aizvadītas Turcijas pilsētā Stambulā.

Turcija iepriekš Eiropas čempionātu ir uzņēmusi 1959. un 2001. gadā. Zīmīgi, ka 2001. gada turnīrs bija īpaši veiksmīgs Latvijai, jo komandai pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Kaut kas tāds tika atkārtots tikai šogad, kad turnīrs arī norisinājās četrās valstīs - Latvijā, Vācijā, Horvātijā un Francijā.

Tikmēr Somija kontinenta meistarsacīkstes uzņēma 1967. gadā, kamēr Izraēlā un Rumānijā šāda veida turnīrs līdz šim nav noticis.

Arī 2017. gada Eiropas čempionātā piedalīsies 24 komandas, bet kvalifikācijas turnīrs notiks nākamajā gadā.

Atlases turnīrā nebūs jāpiedalās šī gada Eiropas čempionāta finālistēm Spānijai un Lietuvai, kā arī 2016. gada Riodežaneiro olimpiskā kvalifikācijas turnīra dalībniecēm Francijai, Serbijai, Itālijai, Grieķijai un Čehijai.

Ja Olimpiādes atlases turnīru rīkos Serbija, Itālija vai Grieķija, tajā drīkstēs piedalīties arī Latvija, kas rudenī kontinenta meistarsacīkstēs izcīnīja astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!