Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas basketbola komandu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" pārstāvošais amerikānis Malkolms Delanijs kļuvis par ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma jeb "Top 16" pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Trešdien aizvadītajā spēlē "Lokomotiv-Kubaņ" viesos ar 89:75 pārspēja Horvātijas vienību Zagrebas "Cedevita" - 26 gadus vecais aizsargs jau pirmajā ceturtdaļā sameta 14 punktus, bet dueli noslēdza ar 31 punktu.

Līgas oktobra vērtīgākais spēlētājs Delanijs realizēja visus sešus izpildītos divpunktu metienus, piecus no deviņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Tāpat viņam bija astoņas rezultatīvas piespēles un septiņi izprovocēti pārkāpumi, kas kopā deva 41 efektivitātes koeficienta punktu.

Par kārtas otro vērtīgāko spēlētāju kļuvis citu Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki" pārstāvošais Aleksejs Šveds, kurš izcēlās ar 28 punktiem, palīdzot ar 91:89 apspēlēt Maskavas grandu CSKA.

Šajā mačā Šveds realizēja četrus no septiņiem divpunktu raidījumiem, četrus no astoņiem tālmetieniem un astoņus no desmit soda metieniem. Tāpat viņam piecas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas, savācot 33 efektivitātes punktus.

Tikmēr trešā vērtīgākā spēlētāja godu nopelnīja Serhio Rodrigess no pašreizējās līgas čempiones Madrides "Real". Rodrigess palīdzēja "Real" ar 82:79 apspēlēt latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Vācijas čempioni Bambergas "Brose Baskets", bet Rodrigess izcēlās ar 22 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un trim pārtvertām bumbām, kas deva 28 efektivitātes punktus.

Savukārt vērtīgāko spēlētāju piecinieku noslēdza pašlaik savainotā latvieša Dāvja Bertāna komandas biedrs Spānijas vienībā Vitorijas "Laboral Kutxa" Ādams Hanga no Ungārijas un vācu centrs Maiks Cirbess no Serbijas vienības Belgradas "Crvena Zvezda Telekom", kuriem abiem bija 25 efektivitātes punkti. Hanga izcēlās ar septiņiem punktiem, desmit atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un četriem blokiem, palīdzot "Laboral Kutxa" ar 89:68 pārliecinoši pārspēt latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvēto Lietuvas vienību Kauņas "Žalgiris", bet "Crvena Zvezda Telekom" ar 84:85 piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas, tomēr Cirbess guva 22 punktus un savāca 12 bumbas zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!