Foto: F64

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva deviņus punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Vācijas čempionei bundeslīgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 109:72 (33:29, 31:15, 22:13, 23:15) sagraut Bonnas "Telekom Baskets".

Strēlnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 41 sekundi, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latvieša rēķinā četras rezultatīvas piespēles, viena kļūda, divas piezīmes un septiņi efektivitātes punkti.

Šī mača rezultatīvākais basketbolists bija Nikolo Melli no "Brose Baskets", kurš Bonnas kluba grozā sameta 20 punktus.

Ar 14 panākumiem 16 mačos Bambergas klubs šobrīd atrodas Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā, bet par vienu panākumu mazāk ir 17 spēles aizvadījušās Berlīnes "Alba" rēķinā.

Kā zināms, pagājušā gada jūnijā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar Strēlnieku. Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Strēlnieks iepriekšējā sezonā kopumā Vācijas čempionātā aizvadīja 44 spēles, kuru laikā izcēlās caurmērā ar 11,1 gūtu punktu un 2,6 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Eiropas kausa izcīņā viņš nospēlēja 18 mačus, vidēji katrā no tiem iemetot 12,6 punktus un veicot 3,4 rezultatīvas piespēles.

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014. gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijā, Krievijā un Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!