Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pie uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā otrdien tika "Jelgava", kas izbraukumā ar 68:50 (24:21, 10:9, 14:9, 20:11) otrajā puslaikā salauza šīs sezonas jaunpienācējas "Ogre"/"Kumho Tyre" pretestību.

"Jelgavas" labā 18 punktus iemeta Kristaps Pļavnieks, kamēr Rihards Zēbergs pievienoja 11 punktus. Savukārt Ogres vienībā ar 16 punktiem izcēlās Kārlis Apsītis.

Pirmo puslaiku abas komandas aizvadīja diezgan līdzvērtīgā cīņā, ko ar četru punktu pārsvaru (34:30) noslēdza viesi no Jelgavas. Tomēr ar otrā puslaika sākumu jelgavnieki veica 7:0 izrāvienu, pārsniedzot desmit punktu robežu, turklāt cīņas turpinājumā "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolistiem tā arī neizdevās atrast pretargumentus, lai iesaistītos cīņā par panākumu.

Vienības savā starpā šosezon iepriekš bija tikušās vienu reizi - tieši pirms mēneša Jelgavā uzvaru ar 75:65 izcīnīja mājinieku komanda. Tā arī bija pašlaik pēdējā "Jelgavas" kluba uzvara šajā turnīrā. Pēc tam tā cieta trīs zaudējumus pēc kārtas, tajā skaitā pret pastarīti "Latvijas Universitāti".

Tikmēr "Ogre"/"Kumho Tyre" iepriekšējo reizi uzvaras garšu LBL mačos sajutusi vien novembra sākumā, kad ar 81:69 negaidīti tika uzveikta "Jēkabpils". Turpinājumā piedzīvoti nu jau desmit zaudējumi pēc kārtas.

LBL turnīra tabulā līderi ir "Ventspils" ar 15 uzvarām 17 mačos, bet ar astoņiem panākumiem desmit mačos seko "VEF Rīga", kamēr 13 uzvaras 17 cīņās guvusi "Liepāja"/"Triobet". Tikmēr 12 uzvaras 17 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO rēķinā.

Ar deviņiem panākumiem 16 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils". Piecas uzvaras desmit mačos ir "Valka"/"Valga" kontā, bet astoņas uzvaras 17 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai. Tikmēr astoto vietu ar septiņām uzvarām 18 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz. Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Kumho Tyre" un LU basketbolisti, kam ir attiecīgi trīs un divas uzvaras.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!