Foto: F64
Rīgas klubs "Barons"/LDz "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar 111:69 (30:11, 30:17, 25:11, 26:30) savā laukumā sagrāva "Valmiera"/ORDO vienību.

Uzvarētājiem ar 36 punktiem izcēlās Artūrs Ausējs, kamēr Džeisons Kalists sameta 23 punktus un savāca desmit bumbas zem groziem. Savukārt 14 punkti Salvja Mētras rēķinā, bet 13 punktus guva komandas kapteinis Kristaps Dārgais.

Tikmēr viesu rindās rezultatīvākais bija Mārtiņš Laksa, kurš guva 16 punktus, bet pa 11 punktiem sameta Lauris Blaus un Armands Šķēle.

Jau no spēles pirmajām minūtēm rīdzinieki dominēja laukumā un pirmajās divās ceturtdaļās viņi sameta pa 30 punktiem katrā, pēc pirmā puslaika nodrošinot gana iespaidīgu pārsvaru - 60:28.

Arī trešajā spēles ceturtdaļā "Barons"/LDz bija krietni pārāki, bet simts punktu robežu mājinieki sasniedza četras minūtes pirms finālsvilpes.

"Barons"/LDz komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt kluba jaunieguvums Kristaps Gludītis, kurš uz piecām dienām devies atrādīties Spānijas augstākās līgas (ACB) vienībai Grankanārijas "Herbalife", kamēr valmieriešiem nevar palīdzēt viens no komandas līderiem Haralds Kārlis, kuram traumas dēļ šī sezona jau noslēgusies.

BBL turnīra ietvaros abas šīs komandas savstarpēji tikās pagājušā gada decembrī, kad uzvaru ar 87:75 savā laukumā izcīnīja Valmieras komanda. Tikmēr "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā vienības šosezon spēkojušās divreiz, abos gadījumos arī pie uzvaras tiekot "Valmiera"/ORDO basketbolistiem.

Iepriekšējo piecu maču laikā "Barons"/LDz vienība BBL sacensībās bija tikusi tikai pie vienas uzvaras, kamēr Valmieras komanda šajā turnīrā cīnās sekmīgāk, kas tai A apakšgrupā ar septiņiem panākumiem ļauj ieņemt otro vietu.

Vēl vienā šīs dienas mačā pagājušās sezonas Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" izbraukumā mērojas spēkiem ar vēl zaudējumus nepiedzīvojušo Lietuvas komandu "Vytautas".

BBL čempionāta A apakšgrupas līdere ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", bet otro vietu ar septiņām uzvarām desmit mačos ieņem "Valmiera"/ORDO. "Barons"/LDz tikmēr guvuši trīs panākumus, kas ļauj ierindoties priekšpēdējā - sestajā - vietā.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar deviņiem panākumiem deviņos mačos ir "Vytautas", kamēr otrā ar astoņām uzvarām 11 spēlēs ir "Liepāja"/"Triobet", bet "Jēkabpils" ar piecām uzvarām ir dalītā trešajā pozīcijā. Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" ar četrām uzvarām 11 cīņās ir piektie.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!