Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" FIBA Eiropas kausa izcīņas mačā pret Nimburkas ČEZ komandu nedomāja par skaistu sniegumu, bet gan par uzvaru, sacīja komandas galvenais treneris Kārlis Muižneks.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" ar 72:69 (15:19, 21:14, 17:22, 19:14) pārspēja vienu no labākajām VTB Vienotās līgas komandām un Čehijas čempionvienību Nimburkas ČEZ.

"Nevaru nepiekrist Armanda Krauliņa kādreiz teiktajam, ka labāk uzvara nesmukā spēlē, nekā skaists zaudējums. Šī spēle patiešām bija tāda, kurā mazāk vajadzēja domāt par skaistu basketbolu, bet domāt, kā uzvarēt jebkādā veidā un mums tas izdevās," komandas mājaslapā citēts Muižnieks. "Protams, kā ikvienā spēlē, arī šodien bija labas un ne tika labas epizodes. Atcerējāmies, cik ātri čehi bija pirmajā spēlē un viens no uzdevumiem bija neļaut būt viņiem ātriem. Pārsvarā tas izdevās, taču atsevišķās epizodēs mēs paši veicinājām, lai viņi būtu ātri. Tas bija reizēs, kad uzbrukumā kļūdījāmies pirmajā piespēlē un viņi aizskrēja ātrajos uzbrukumos. Lai cik viļņaina bija šī spēle, galvenais bija nenolaist rokas un cīnīties līdz galam. Paldies komandai, ka šī spriedze tika izturēta līdz galam."

Šajā mačā Muižnieks tik daudz neizmantoja garos spēlētājus Andreju Šeļakovu un Alana Viginsu. Šādu lēmumu viņš pieņēma tikai taktisku risinājumu dēļ.

"Tik un tā abi sev atvēlētajā spēles laikā deva vērā ņemamu ieguldījumu šajā uzvarā. Kas attiecas uz Kveimeina Mičela savainojumu, tad tas nav tik nopietns, kā sākotnēji šķita. Veicot attiecīgās pārbaudes, ārsti viņam piešķīra četras dienas bez fiziskajām slodzēm, un viņš gatavosies nākamajai eirokausu spēlei," sacīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!