Foto: DELFI.lt

Jaunais latviešu basketbolists Kaspars Vecvagars piektdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma spēlē, bet viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris" ar rezultātu 75:90 (17:13, 24:26, 12:23, 22:28) savā laukumā piekāpās pagājušās sezonas turnīra čempionei Madrides "Real" no Spānijas.

Vēl pēc pirmā puslaika "Žalgiris" bija vadībā, bet otrajā puslaikā "Real" komanda, kurai dažkārt palīdzēja arī tiesneši, dueli salauza.

Vecavagrs nospēlēja 11 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un arī vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat viņš nopelnīja trīs piezīmes un divreiz tika bloķēts, dueli noslēdzot ar 0 efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija argentīnietis Andress Nočioni, bet "Žalgiris" vienību neglāba arī Pauļa Jankūna 21 punkts, astoņas atlēkušās bumbas un astoņi izprovocēti pārkāpumi.

Šīs abas komandas spēlē F apakšgrupā. Kā zināms, citos šīs grupas mačos ceturtdien pagājušā gada Latvijas labākais basketbolists Jānis Strēlnieks, realizējot pēdējo sekunžu tālmetienu, palīdzēja Vācijas klubam Bambergas "Brose Baskets" ar rezultātu 72:71 (19:21, 19:16, 13:19, 21:15) savā laukumā izraut uzvaru pār Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos", bet 13 punktus iemeta Dāvis Bertāns un viņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 98:83 (21:24, 24:22, 27:15, 26:22) droši uzvarēja Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki".

Vēl vienā šīs grupas cīņā piektdien Spānijas komanda Barselonas "Lassa" uzņem Krievijas spēcīgāko vienību Maskavas CSKA.

F apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ir CSKA, kam ar septiņiem panākumiem desmit mačos seko "Laboral Kutxa". Sešas uzvaras ir "Real", kurai ar piecām uzvarām seko "Himki" komanda, četrus panākumus guvušas "Lassa", "Brose Baskets" un "Olympiacos", bet "Žalgiris" izcīnījusi divas uzvaras, saglabājot vien teorētiskas izredzes uz nākamo posmu.

Tikmēr E grupā līderu mačā ceturtdien Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce" izbraukumā ar 55:52 (17:13, 13:12, 13:19, 12:8) apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas, kuru sastāvā pēdējās sekundēs tālmetienu nerealizēja Viktors Klavers, bet pastarīšu cīņā Spānijas vienība Malagas "Unicaja" arī izbraukumā ar 91:78 (25:23, 23:19, 17:12, 26:24) pārspēja Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas.

Vēl divas spēles notiek piektdien.

E apakšgrupā līderpozīcijā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs nostiprinājušies "Fenerbahce" basketbolisti, bet septiņas uzvaras ir "Lokomotiv-Kubaņ" rēķinā. Pie sešiem panākumiem deviņos mačos tikusi Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos", bet piecas uzvaras Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" vienībai.

Pa trim uzvarām ir Stambulas komandām "Anadolu Efes" un "Darussafaka Dogus", kā arī "Unicaja", bet divus panākumus guvusi "Cedevita".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!