Foto: USA Today Sports
Kristapa Porziņģa komandas biedri Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas "Knicks" uzticējās latvietim mačā pret Losandželosas "Clippers" un piespēlēja viņam bumbu, lai basketbolists varētu gūt punktus, pēc mača izteicās spēlētājs.

Jau vēstīts, ka "Knicks" piektdien NBA regulārā čempionāta spēlē ar 94:101 (22:29, 28:32, 24:15, 20:25) piekāpās "Clippers" vienībai, bet Porziņģis šajā mačā kopumā sameta 23 punktus, turklāt 18 no tiem viņš guva otrajā puslaikā.

"Otrajā puslaikā man izdevās atrast savu ritmu. Arī komandas biedri man uzticējās un piespēlēja bumbu. Uzbrukumā spēlējam gana labi, tāpēc arī man izdevās izcelties. Izdarījām visu, kas ir mūsu spēkos, līdz pat pēdējām spēles minūtēm, taču tad nespējām realizēt vairākus svarīgus metienus. Esmu sarūgtināts, ka ar saviem neprecīzajiem metieniem pievīlu komandu, jo zinu, cik smagi cīnījāmies, lai šajā mačā spētu atspēlēties," pēc mača žurnālistiem teica Porziņģis. "Domāju, precīzi metieni spēles beigās manā izpildījumā būs tad, kad iegūšu lielāku pieredzi un kad būšu pilnveidojies kā basketbolists. Nākamreiz, kad būšu līdzīgās situācijās, būšu tām jau gatavs."

Kā zināms, pēdējā laikā Porziņģis saskāries ar veselības problēmām, kas viņam pagājušajā nedēļā lika izlaist vienu maču. Tiesa, pēc dueļa ar "Clippers" latvietis norādīja, ka ar viņu šobrīd viss ir kārtībā un viņš jūtas labi.

"Knicks" komandas sastāvā spēlē pret Losandželosas komandu ar teicamu sniegumu izcēlās Robins Lopess, kurš sameta 20 punktus un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas.

"Lopess spēlēja savu spēli, vāca visas atlēkušās bumbas. Arī man pašam nāk par labu, ja varu spēlēt blakus viņam," atzina Porziņģis.

Šīs sezonas 65 spēlēs Porziņģis vidēji iemetis 14,0 punktus un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas.
"Knicks" ar 27 uzvarām 67 mačos ieņem 13. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Clippers" ar 42 panākumiem 64 spēlēs ir ceturtie Rietumos.

Nākamo cīņu "Knicks" aizvadīs svētdien, kad turpat Losandželosā gaidāma viesošanās pie "Lakers" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!