Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa" trešdien savā laukumā pārspēja citu šīs valsts vienību "Barcelona Lassa" un pietuvojās ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālam.

"Laboral Kutxa" mājās ar rezultātu 75:71 (15:16, 25:17, 16:12, 19:26) pieveica "Barcelona Lassa" basketbolistus ULEB Eirolīgas otrā posma mačā.

Bertāns laukumā pavadīja 14 minūtes un 55 sekundes, guva trīs punktus, trāpot vienu no diviem trīspunktu metieniem. Latvieša kontā arī divas izcīnītas atlēkušās bumbas un viena kļūda.

Uzvarētāju sastāvā grieķis Jannis Burusis bija rezultatīvākais ar 22 punktiem, bet Maiks Džeimss pievienoja 14 punktus.

Barselonas vienības rindās 20 punktus guva čehs Tomāšs Satoranskis, tikmēr 18 pievienoja spānis Alekss Avriness.

Eirolīgā ceturtdien spēli aizvadīs arī Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas komanda Bambergas "Brose Baskets", kas savā laukumā uzņems Maskavas CSKA, bet piektdien Kaspara Vecvagara pārstāvētais Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris" spēkosies pret Maskavas apgabala "Khimki"

F apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar astoņām uzvarām 11 spēlēs ir CSKA, kurai ar astoņiem panākumiem 12 mačos seko "Laboral Kutxa". Sešas uzvaras ir pašreizējai turnīra čempionei Madrides "Real" un arī "Barcelona Lassa" komandai, kas aizvadījusi par spēli vairāk. Ar piecām uzvarām seko "Himki", "Brose Baskets" un Pireju "Olympiacos" vienība, bet "Žalgiris" izcīnījis divas uzvaras.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!