Foto: LETA

Tallinas "Kalev" Latviešu basketbolists Rolands Freimanis pirmdien guva 17 punktus, taču Igaunijas komanda piedzīvoja zaudējumu VTB Vienotās līgas mačā pret turnīra vicelīderi Kazaņas "Unics".

"Kalev" savā laukumā ar rezultātu 84:89 (19:16, 16:29, 24:20, 16:10, 9:14) pagarinājumā zaudēja "Unics" vienībai, kurā Freimanis spēlēja pagājušās sezonas otro pusi.

Pret savu bijušo klubu Freimanis nospēlēja 39 minūtes un 19 sekundes, trāpīja trīs no 13 divpunktu metieniem un trīs no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja divus no četriem soda metieniem.

Latviešu basketbolista kontā arī septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un trīs kļūdas.

"Kalev" pēc puslaika bija iedzinējos ar desmit punktu starpību, taču turpinājumā to izdevās atspēlēt. Freimanis trāpīja vienu no diviem soda metieniem 19 sekundes pirms mača pamatlaika beigām, iegūstot komandai divu punktu pārsvaru, taču "Unics" līderis Kīts Lengfords galotnē panāca neizšķirtu un sekoja pagarinājums, kurā veiksmīgāk nospēlēja Kazaņas klubs.

"Unics" sastāvā 30 punktus guva Lengfords, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, bet Antons Ponkrašovs izcēlās ar desmit atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

"Kalev" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Gregors Arberts, savukārt 14 punkti un 17 pie groziem izcīnītas bumbas Šona Kinga rēķinā.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 26 uzvarām 28 spēlēs ir Maskavas CSKA, ar 22 panākumiem 26 mačos seko "Unics", bet ar 16 uzvarām 21 cīņā trešajā pozīcijā ierindojas Sanktpēterburgas "Zeņit", ko pārstāv latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš. Latvijas čempione "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 26 mačos atrodas 11.vietā, kamēr "Kalev" ar septiņiem panākumiem 25 spēlēs ir divas pozīcijas zemāk. Kopvērtējuma noslēdzošo vietu ieņem Nikolaja Mazura trenētā Tbilisi "Vita", kas tikusi pie vienas uzvaras 27 mačos.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!