Foto: AFP/Scanpix
Latvijas izlases basketboliste Anete Šteinberga trešdien kļuva par Čehijas čempioni.

Finālsērijas trešajā mačā Šteinbergas pārstāvētā Prāgas ZVVZ USK komanda trešdien savā laukumā ar 71:43 (15:12, 17:11, 14:8, 25:12) uzveica "Nymburk" vienību, sērijā līdz trim panākumiem gūstot pārliecinošu virsroku ar 3-0.

Tiesa, izšķirošo pārsvaru Prāgas klubs sev nodrošināja spēles otrajā pusē, jo vēl tās pirmajā daļā pretinieces izrādīja cienījamu pretestību. Trešās ceturtdaļas vidū "Nymburk" atpalika tikai par četriem punktiem (30:34), bet atlikušajā laikā ZVVZ USK pārliecinoši apspēlēja sāncenses un nodrošināja sev kārtējo čempiontitulu.

Gana nozīmīga loma noslēdzošajā sērijas mačā bija arī Šteinbergai, kura guva desmit punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Latvijas basketboliste šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 15 sekundes, grozā raidot divus no astoņiem divpunktniekiem, kā arī sešus no sešiem "sodiņiem". Tiesa, visi trīs Šteinbergas tālmetieni nebija precīzi. Latvietes rēķinā šajā mačā arī divas kļūdas, viena pārtverta bumba, piecas piezīmes, kas cīņu lika noslēgt priekšlaicīgi, un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Jau vēstīts, ka sērijas pirmajā spēlē Prāgas vienība uzvarēja ar rezultātu 82:44, bet otrajā mačā vēlreiz pieveica pretinieces ar 81:56.

Par Čehijas čempionu Prāgas klubs kļuvis jau sesto gadu pēc kārtas un devīto reizi kopumā.

Pirms tam izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā ZVVZ USK sērijā ar 3-0 uzvarēja Karlovi Vari BA komandu, visos trīs mačos gūstot vairāk par 100 punktiem. Savukārt pusfinālā ar 3-0 tika pieveikta "Kara Trutnov" vienība.

Prāgas klubs bez zaudējumiem noslēdza Čehijas čempionāta regulāro turnīru - 11 uzvaras tikpat mačos. Tiesa, tā kā komanda startēja FIBA Eirolīgā, tā vietējā čempionātā aizvadīja tikai vienu apli. Tikmēr "Nymburk" regulārajā čempionātā ar 20 uzvarām 21 spēlē ieņēma otro vietu.

Aģentūra LETA iepriekš jau vēstīja, ka ZVVZ USK pirms pāris nedēļām izcīnīja ceturto vietu FIBA Eirolīgā.

Šteinberga ZVVZ USK klubam pievienojās februārī, pārnākot no Krievijas komandas Vologdas "Čevakata".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!