Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbolistu Kaspara Bērziņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda ceturtdien guva svarīgu uzvaru regulārās sezonas noslēdzošajā VTB Vienotās līgas spēlē, iegūstot potenciāli vieglākus ceturtdaļfināla pretiniekus.

Aizvadītajā spēlē "Zeņit" ar rezultātu 79:73 (23:13, 19:26, 22:23, 15:11) savā laukumā apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolistus, kas vēl tikai pirms divām dienām iekļuva ULEB Eirolīgas finālturnīrā.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Krasnodaras vienība bija vadībā ar 69:68, bet atlikušajā laikā vairs nespēja realizēt nevienu metienu no spēles.

Šajā mačā Timma laukumā pavadīja 35 minūtes un 30 sekundes, iemetot 17 punktus. Latviešu uzbrucējs realizēja trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, trīs no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat Timma izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, tiekot pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Bērziņš šoreiz nospēlēja tikai četras minūtes un 20 sekundes un šajā laikā guva divus punktus, trāpot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu, bet garām aizmetot vienu tālmetienu. Vēl Bērziņš paspēja nopelnīt trīs piezīmes un dueli noslēdza ar diviem efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija Raiens Tūlsons, bet "Lokomotiv-Kubaņ" rindās 18 punktus sameta Kriss Singltons, kurš bija viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem Krasnodaras komandas ceļā uz Eirolīgas finālturnīru.

Pateicoties šim panākumam, "Zeņit" guva trešo vietu Vienotās līgas regulārajā sezonā un ceturtdaļfinālā tiksies ar Saratovas "Avtodor" komandu, bet "Lokomotiv-Kubaņ" palika ceturtā un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sacentīsies ar Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Vēl vienā pārī Latvijas speciālista Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod" vienība centīsies apturēt Kazaņas "Unics", bet cita gaidāmā ULEB Eirolīgas finālturnīra dalībniece Maskavas CSKA samēros spēkus ar Nimburkas ČEZ no Čehijas.

Kā zināms, Krasnodaras komanda svētdien Vienotās līgas spēlē ar 71:63 uzvarēja Latvijas čempionus "VEF Rīga", bet otrdien aizvadīja izšķirošo, piekto, maču ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijā, ar 81:67 pārspējot Spānijas čempionāta līdervienību Barselonas "Lassa".

Regulārās sezonas uzvarētāja Maskavas CSKA sezonas laikā tika pie 28 panākumiem 30 mačos, bet "Unics" tai sekoja ar 25 uzvarām. Savukārt "Zeņit" un "Lokomtiv-Kubaņ" guva attiecīgi 23 un 22 panākumus.

Vēl "Ņižņij Novgorod" ar 17 uzvarām regulāro sezonu noslēgusi septītajā pozīcijā, Latvijas čempione "VEF Rīga" ar 11 uzvarām palika 11.pozīcijā, latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev" ar astoņiem panākumiem ieņēma 14.vietu, bet turnīra tabulu ar vienu panākumu 30 mačos noslēdza Nikolaja Mazura trenētā Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!