Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā, tomēr viņa Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Vitorijas basketbolisti viesos ar 68:89 (6:17, 24:20, 20:27, 18:25) pārspēja Barselonas "Lassa" komandu.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 33 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā iemeta divus no sešiem trīspunktu metieniem, bet aizmeta garām trīs divpunktu metienus. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas un četras piezīmes.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais bija grieķu centra spēlētājs Jannis Burusis, kurš guva 18 punktus, bet pretinieku rindās ar 16 punktiem atzīmējās čehs Tomāšs Satoranskis.

Kā zināms, Bertāns pagājušajā nedēļā kļuva par pirmo latviešu spēlētāju, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās, kopš to 16 gadus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Eirolīgas finālčetrinieka turnīra pusfinālā Vitorijas komanda spēkosies ar Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Savukārt "Lassa" izšķirošajā spēlē par finālčetrinieka turnīra sasniegšanu zaudēja Krievijas komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", sērijā līdz trim uzvarām piekāpjoties ar 2-3.

Spānijas čempionāta līderei "Lassa" komandai ir 26 uzvaras 29 mačos.

"Laboral Kutxa" ar 20 uzvarām ieņem ceturto vietu, par panākumu mazāk ir Anžeja Pasečņika Grankanārijas "Herbalife" komandai, kas atrodama piektajā pozīcijā. Septītā ir 15 panākumus guvusī Dāvja Bertāna vecākā brāļa Daira pārstāvētā Bilbao "Dominion" vienība, bet labāko astotnieku ar tikpat uzvarām noslēdz savainotā Rolanda Šmita Fuenlavradas "Montakit".

Tikmēr Saragosas CAI, kuras rindās pirms trim nedēļām debitēja 18 gadus vecais Verners Kohs, ar desmit uzvarām atrodama 14.pozīcijā starp 18 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!