Foto: F64
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases pretiniecei Francijai sestdien gaidāmā Eiropas čempionāta pusfinālā būs pārsvars augumā, fiziskajā spēkā, masā un rotācijas plašumā, taču arī latvietēm ir savi trumpji, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-18 izlases basketbolistes Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē piektdien pēc mazrezultatīvām 14 minūtēm otrajā un trešajā ceturtdaļā atspēlējās un ar 55:52 pārspēja Beļģiju, iekļūstot pusfinālā un šajā vecuma grupā sasniedzot visu laiku labāko rezultātu. Pusfinālā latvietes sestdien plkst.19 pēc Latvijas laika tiksies ar Francijas basketbolistēm.

"Francijas komandai būs pārsvars augumos, fiziskajā spēkā un masā. Arī spēlētāju rotācijas plašumā. Šos aspektus ņemam vērā, taču negrasāmies izmantot kā attaisnojumu, jo arī mums ir savi trumpji. Pretinieču spēles stils ir zināms, zinām arī, ko viņam likt pretī un no rīta treniņā izmēģinājām savus ieročus. Protams, jābūt gataviem tam, ka pretinieces būs koriģējušas kādas nianses, ņemot vērā mūsu spēles īpatnības," Latvijas Basketbola savienība citē Čuksti.

Šajā spēlē traumas dēļ, visticamāk, komandai nepalīdzēs Linda Svenne.

"Uzvaras dziedē visas vainas, un neviena spēlētāja nav sūdzējusies par mikrotraumām kādas, protams, ir daudzām. Eiropas čempionāta pusfināls katru dienu negadās, tāpēc emocijas ir ļoti labas. Centīsimies tās produktīvi pārcelt laukumā," uzsvēra treneris.

Ceturtdaļfināla mačā pret Beļģiju rezultatīvākā Latvijas izlasē bija Luīze Šepte, kura guva 22 punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas.

"Nespēju noticēt, kā mums izdevās atspēlēt 14 punktu deficītu. Tās ir neticamas sajūtas. Pats svarīgākais uzdevums bija, lai Digna Strautmane nedabūtu piekto piezīmi. Mums vajadzēja būt pacietīgām un spēlēt labi aizsardzībā. Spēlējām kopā, tā ir komandas uzvara. Priekšā vēl divas svarīgas spēles. Vajag cīnīties līdz beigām, gribam tikt augstāk," turnīra rīkotāji citē Šepti.

Uzvarot ceturtdaļfinālā, Latvijas jaunās basketbolistes izcīnīja ceļazīmi uz nākamā gada pasaules U-19 čempionātu.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase iepriekšējos piecus gadus pavadīja Eiropas čempionāta B divīzijā, bet kontinenta labāko astotniekā tā nebija iekļuvusi jau kopš 2009.gada. Toreiz treneres Daigas Jansones vadībā tika gūta septītā vieta, un līdz tam desmitniekā latviešu juniores spējušas tikt vēl tikai reizi, kad 2000.gadā Maija Kubliņa aizveda izlasi līdz desmitajai pozīcijai.

Francijas basketbolistes šajā vecuma grupā Eiropas čempionātā pirmo reizi uzvarēja 2012.gadā, bet nākamajos trīs gados tika piedzīvoti zaudējumi finālos. Iepriekšējos septiņos gados francūzietes allaž bijušas medaļās.

Šogad pirmoreiz vēsturē visām sešām Latvijas jaunatnes izlasēm paredzēta dalība Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā, taču U-18 puišu turnīrs drošības apsvērumu dēļ atcelts uz nenoteiktu laiku. Tikmēr U-17 basketbolistes Spānijā piedalījās arī pasaules meistarsacīkstēs, kur ieņēma desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!