Foto: Sputnik/Scanpix

Viens no Latvijas vīriešu basketbola izlases līderiem Jānis Timma, kurš pārstāv Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit", svētdien izcēlās ar 16 punktiem pārbaudes mačā pret spēcīgo Spānijas klubu Barselonas "Lassa", kur spēlē talantīgais Rodions Kurucs.

"Zeņit" gan izbraukumā piedzīvoja neveiksmi ar 61:63 (20:19, 13:11, 10:12, 18:21).

Timma laukumā pavadītajās 27 minūtēs un četrās sekundēs realizēja piecus no septiņiem divpunktniekiem un divus no sešiem tālmetieniem. Latvieša rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas un viens bloķēts metiens, kā arī četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Latvijas izlases basketbolists bija šī mača rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr Kurucs šajā mačā nospēlēja trīs minūtes un 26 sekundes, bet pie punktiem netika, jo viņa izpildītais tālmetiens mērķi nesasniedza. Tomēr talantīgais basketbolists izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz kļūdījās un saņēma vienu piezīmi.

Kurucs pirms gada ar Barselonas klubu noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kamēr viņa iepriekš pārstāvētā Latvijas komanda "VEF Rīga" tika pie ievērojamas kompensācijas. Pirmo reizi Kurucs Barselonas vienības sastāvā laukumā pārbaudes spēlē izgāja jau pirms gada, tomēr pagājušajā sezonā oficiālos mačos galvenajai komandai nepalīdzēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!