Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas aizvadītajā starpsezonā uzlabojis savu bumbas pārvaldītspēju, kā arī nostiprinājis ķermeņa apakšējo daļu, kas palīdzēs labāk darboties uzbrukumā un aizsardzībā.

Porziņģis aizvadītajā vasarā atteicās palīdzēt Latvijas valstsvienībai Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, lai individuāli trenētos un kļūtu spēcīgāks. "Knicks" komandas mediju dienā viņš atklāja, ka ir apmierināts ar treniņos sasniegtajiem rezultātiem.

"Mana bumbas kontrole tagad ir labāka. Es jūtos daudz ērtāk ar bumbu, tāpēc varēs redzēt daudz jaunas lietas manā izpildījumā. Cerams, ka būs arī bumbas triecieni grozā pēc neprecīzajiem metieniem," atzina Porziņģis, kurš citēts portālā "nypost.com".

"Pagājušajā sezonā pieļāvām kļūdu, ka es trenēju tikai ķermeņa augšdaļu un centos kļūt būdīgāks. Šajā starpsezonā es vairāk strādāju pie ķermeņa apakšējās daļas, manām kājām un iekšējiem muskuļiem, lai tie būtu spēcīgāki. Tas ļaus noturēt pozīciju aizsardzībā un uzbrukumā. Manas kājas tagad ir daudz spēcīgākas," skaidroja latviešu basketbolists.

Nākamajā sezonā Porziņģa partneris zem groza būs Žoakims Noā, kurš ir izteikts aizsardzības spēlētājs. Latvietis ir priecīgs, ka viņš varēs spēlēt kopā ar tik pieredzējušu spēlētāju, kāds ir Noā.

"Žoakims ir īsts līderis. Viņš vienmēr runā, kad spēlē aizsardzībā, sakot, kad iet palīgā komandas biedriem. Viņš man ļoti palīdz un dod daudz padomu," stāstīja Porziņģis.

"Knicks" komanda pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 4. oktobrī pret Hjūstonas "Rockets". Kopumā ņujorkiešiem paredzētas sešas pārbaudes cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!