Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētāji regulārā čempionāta atklāšanas mačā aizsardzībā nespēlēja vajadzīgajā līmenī, kas bija galvenais zaudējuma iemesls pret pašreizējiem čempioniem Klīvlendas "Cavaliers", uzskata latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka "Knicks" basketbolisti ar rezultātu 88:117 zaudēja "Cavaliers" komandai, bet Porziņģis izcēlās ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

"Otrajā puslaikā "Cavaliers" sāka spēlēt ātrāk un sāka realizēt metienus, kurus mača sākumā netrāpīja. Savukārt mēs neatgriezāmies aizsardzībā, nedarījām tās lietas, kuras mums būtu jādara," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem teica Porziņģis. "Mēs nedrīkstam pieļaut tādas kļūdas un brīvie metieni ir jārealizē. Visiem ir jābūt gataviem darīt savu darbu."

"Knicks" komandā notikušas pamatīgas izmaiņas sastāvā, tāpēc spēlētāji vēl nav saspēlējušies, taču sniegums aizsardzībā jāuzlabo nekavējoties, uzskata latvietis.

"Mums kā komandai vēl ir ļoti daudz vietas izaugsmei. Jau iepriekš esmu teicis, ka mūsu savstarpējās sapratnes veidošanās prasīs laiku, bet mēs uzreiz varam uzlabot savu sniegumu aizsardzībā," uzsvēra Porziņģis.

"Tas, ka komandā ir tādi spēlētāji kā Entonijs un Rouzs, dod man brīvus metienus, jo viņi piesaista aizsargu uzmanību. Man ir jābūt gatavam un jārealizē savi metieni," noslēgumā sacīja talantīgais latviešu basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!