Foto: F64
Latvijas basketbolists Ingus Jakovičs sestdien guva piecus punktus VTB Vienotās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" komanda, ko vada Latvijas speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, cieta zaudējumu.

Ņižņijnovgorodas klubs savā laukumā ar rezultātu 66:93 (16:23, 15:22, 19:20, 16:28) piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienībai, tādējādi piedzīvojot ceturto zaudējumu ceturtajā Vienotās līgas spēlē.

Jakovičs šajā spēlē laukumā bija 19 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā guva piecus punktus, iemetot vienu no trim divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, bet aizmetot garām vienīgo tālmetienu. Tāpat viņa kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda, divas piezīmes un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva efektivitātes koeficienta četrus punktus.

Rezultatīvākais mājiniekiem bija Ivans Strebkovs, kurš sameta 17 punktus. Tikmēr pretinieku rindās ar 18 punktiem atzīmējās Jans Vugiuks.

Mājinieki mača pirmajās sešās minūtēs guva vien divus punktus, uz ko pretinieki atbildēja ar 12 punktiem, tādējādi iekrājot desmit punktu pārsvaru. Otrās ceturtdaļas sākumā "Ņižņij Novgorod" pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (24:25), bet turpinājumā daudz sekmīgāki bija Krasnodaras basketbolisti, kuri pirmo puslaiku uzvarēja ar rezultātu 45:31. Otrajā puslaikā mājiniekiem nesekmējās ar pakaļdzīšanos, un tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 66:93.

Jakovičs "Ņižņij Novgorod" komandas sastāvam pievienojās starpsezonā, pārnākot no Latvijas kluba "VEF Rīga", kur pavadīja vairāk nekā divus gadus. Savukārt par Ņižņijnovgorodas vienības galveno treneri starpsezonā kļuva Štālbergs, kurš šos pienākumus pārņēma no Ainara Bagatska.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ir Kazaņas "Unics", kas četrās spēlēs tikusi pie četrām uzvarām. Trīs uzvaras trīs mačos guvusi Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit", bet Maskavas CSKA kontā ir divi panākumi divās spēlēs.

Tikmēr "VEF Rīga" divās spēlēs guvusi vienu uzvaru, kas kopvērtējumā ļauj noslēgt pirmo astotnieku, bet "Ņižņij Novgorod" zaudējusi visās četrās aizvadītajās spēlēs, tādējādi būdama pēdējā 13 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!