Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketboliste Zenta Meļņika trešdien guva 24 punktus, kas gan neglāba viņas pārstāvēto Zviedrijas klubu Ūmeo "Udominante" no zaudējuma FIBA Eirokausa pamatturnīra mačā.

"Udominante" komanda otrās kārtas spēlē savu skatītāju priekšā ar rezultātu 66:99 (18:27, 24:24, 13:19, 11:29) piekāpās Vaserburgas TSV 1880 basketbolistēm no Vācijas.

Meļņika šajā spēlē laukumā bija 35 minūtes un septiņas sekundes, kas bija lielākais laiks komandā. Latviete šajā laikā iemeta deviņus no 12 divpunktu metieniem un sešus no astoņiem soda metieniem.

Tāpat viņas kontā deviņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas, trīs piezīmes un 30 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija labākais rādītājs šajā mačā.

Ar 24 punktiem Meļņika bija mača rezultatīvākā basketboliste, bet pretiniecēm 18 punktus guva Šeilenija Pedija.

LETA jau vēstīja, ka pirmās kārtas mačā Meļņika tika pie lieliska "double-double", jo guva 19 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bet "Udominante" viesos ar 72:83 zaudēja Francijas klubam "Carolo Basket".

H apakšgrupā pie divām uzvarām divās spēlēs tikušas TSV 1880 basketbolistes, viena uzvara vienā mačā ir "Carolo Basket" kontā, "Lulea Basket" cietusi vienu zaudējumu, bet "Udominante" kontā ir divi zaudējumi.

Meļņika pērn spēlēja "TTT Rīga" rindās, bet vasarā vienojās par līgumu ar Zviedrijas klubu.

Pagājušajā nedēļā ar zaudējumu FIBA Eiropas kausu iesāka "TTT Rīga", kas ar 66:77 piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray". Tikmēr Elīnas Babkinas pārstāvētā Turcijas komanda Samsunas "Canik", Ditas Rozenbergas pārstāvētā Beļģijas vienība Namīras "Belfius" un Anitas Teilānes pārstāvētais Vācijas klubs Kelternas "Rutronik Stars" cieta zaudējumus.

FIBA Eirokausa pamatturnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!