Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva 12 punktus, taču viņa pārstāvētā Vācijas čempionvienība Bambergas "Brose" grūtā spēlē piedzīvoja jau kārtējo dramatisko zaudējumu ULEB Eirolīgā.

"Brose" savā laukumā ar 78:79 (14:11, 15:27, 32:20, 17:21) atzina Serbijas kluba Belgradas "Crvena Zvezda" pārākumu, piedzīvojot piekto zaudējumu septiņos turnīrā aizvadītos mačos.

Visus piecus zaudējumus turnīrā "Brose" zaudējusi ar mazāk kā četru punktu starpību, savukārt trīs reizes nācies piekāpties ar viena punkta deficītu.

Strēlnieks spēlēja 28 minūtes un 44 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks "Brose" rindās. Viņš trāpīja trīs no sešiem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem.

Tāpat latvietis izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva desmit efektivitātes punktus.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Nikolo Melli, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas, bet Dariuss Millers pievienoja 14 punktus. Savukārt "Crvena Zvezda" rindās Milko Bjelica guva 18, bet Marko Simonovičs 17 punktus.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā ar nelielu mājinieku pārsvaru, taču otrajā spēles daļā liels pārsvars bija viesiem, kuri pirmo puslaiku noslēdza ar 38:29 savā labā.

Tomēr pēc pārtraukuma "Brose" krietni labāk sāka spēlēt uzbrukumā, kur līdera lomu uzņēmās pieredzējušais grieķis Niks Zisis, apgādājot komandas partnerus ar labām piespēlēm, kas ļāva Bambergas klubam pārņemt iniciatīvu un panākt piektu punktu pārsvaru 50:45. Līdz trešās ceturtdaļas beigām serbi gan starpību spēja samazināt par diviem punktiem.

Spēles pēdējā ceturkšņa ievadā Strēlnieks ar tālmetienu spēja panākt 64:61, bet drīz vien viņš ar precīzu divpunktu metienu "Brose" izvirzīja vadībā ar 68:66. Mājinieki pēc tam panāca arī piecu punktu pārsvaru, tomēr beigas bija ļoti sīvas un aizritēja punkts punktā.

Čārlzs Dženkinss 24 sekundes pirms beigām ar 79:78 izvirzīja vadībā "Crvena Zvezda", bet pēdējā uzbrukumā serbi apturēja Dariusa Millera uzbrukuma, kas ļāva Belgradas komandai tikt pie trešās uzvaras septiņos mačos.

Tikmēr citā mačā Stambulas "Anadolu Efes" savā laukumā rezultatīvā cīņā ar 104:99 (24:26, 25:28, 32:20, 23:25) uzvarēja Kazaņas "Unics" no Krievijas.

Uzvarētājiem Tomass Ertels guva 24, bet Dešons Tomass 20 punktus, savukārt Kazaņas komandu no zaudējuma neglāba Kīta Lengforda 25 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles, kamēr Artjoms Parahovskis pievienoja 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

"Unics" svētdien VTB Vienotajā līgā uzņems Latvijas vicečempionus "VEF Rīga" basketbolistus.

Nedveiksmi otrdien piedzīvoja Spānijas klubs Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā turnīram ir arī 16 gadus vecais latvietis Artūrs Kurucs, jo viesos ar 76:88 (17:27, 18:22, 21;23, 20:16) nācās atzīt Milānas "EA7 Emporio Armani" pārākumu.

Uzvarētājiem Rakims Senderss guva 19 punktus, bet viesus neglāba Šeina Lerkina 21 samestais punkts.

Visbeidzot vēl vienā spēlē jau trešo zaudējumu pēc kārtas šajā turnīrā piedzīvoja pērnā gada fināliste Stambulas "Fenerbahce", ks viesos ar 77:87 (17:15, 22:28, 21:23, 17:21) zaudēja Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi FOX".

Uzvarētājiem Sonijs Vīms guva 22 punktus, bet "Fenerbahce" rindās ar Ekpe Udohs sameta 17 punktus.

Līgas līdere ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pagājušās sezonas čempione Maskavas CSKA, kas vienīgā sezonu turpina bez zaudējumiem. Pa četriem panākumiem sešos mačos ir Spānijas klubiem Madrides "Real" un Barselonas "Lassa", Atēnu "Panathinaikos Superfoods" no Grieķijas, kā arī Daira Bertāna pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka Doguš", kur galvenā trenera palīgi ir Ainars Bagatskis un Oskars Ernšteins.

Savukārt septiņos mačos četras uzvaras ir "Baskonia", "EA7 Emporio Armani" un "Fenerbahce" rēķinā.

Bertāna pārstāvētais klubs ieņem piekto vietu, bet "Brose" ar divām uzvarām atrodama 13.pozīcijā starp 16 vienībām.

"Dariššafaka Doguš" trešdien uzņems līderi Maskavas CSKA.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!