Foto: LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma svētdien guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar 100:75 (29:19, 26:25, 21:19, 24:12) pārspēja Krasnojarskas "Jeņisej".

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā iemeta divus no četriem divpunktniekiem, vienu no četriem tālmetieniem un abus "sodiņus".

Latvieša rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas kļūdas, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 13 efektivitātes punktiem.

Šī mača rezultatīvākais basketbolists bija "Zeņit" līderis Raiens Tūlsons, kurš mājinieku grozā sameta 24 punktus.

Pārliecinošu zaudējumu svētdien piedzīvoja Ingus Jakoviča pārstāvētā "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko. Šī vienība izbraukumā ar 78:105 (21:28, 18:29, 21:26, 18:22) piekāpās pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas čempionei Maskavas CSKA.

"Ņižņij Novgorod" komandai šī ir trešā neveiksme pēc kārtas un septītā šosezon aizvadītajās astoņās Vienotās līgas spēlēs.

Jakovičs šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta sešus punktus. Latviešu saspēles vadītājs realizēja trīs no četriem divpunktniekiem, bet abi viņa "sodiņi" mērķi nesasniedza.

Tāpat basketbolista rēķinā divas piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie trim efektivitātes punktiem.

CSKA labā 15 punktus šajā mačā iemeta Dmitrijs Kulagins.

Ziņots, ka citā Vienotās līgas mačā Latvijas vicečempione "VEF Rīga" cieta pamatīgu sakāvi un izbraukumā ar 64:107 (15:31, 13:31, 24:21, 12:23) pārliecinoši zaudēja pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas trešās vietas ieguvējai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Vienotās līgas līdere ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir visas Eiropas pagājušās sezonas spēcīgākā komanda Maskavas CSKA, kurai ar sešiem panākumiem seko Kazaņas "Unics" un "Zeņit" vienības, bet Maskavas apgabala "Himki" vienība guvusi piecas uzvaras sešās cīņās.

Tikmēr "VEF Rīga" ar četrām uzvarām atrodas septītajā pozīcijā, kamēr "Ņižņij Novgorod" ar vienu uzvaru astoņos mačos ir priekšpēdējā vietā starp 13 komandām.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilsi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!