Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asocācijas (NBA) regulārajā čempionātā ceturtdien Kristaps Porziņģis aizvadīja vienu no neveiksmīgākajām spēlēm šajā sezonā, bet Ņujorkas "Knicks" viesos ar 90:103 (25:32, 20:27, 21:29, 20:13) piekāpās līgas līderiem Goldensteitas "Warriors".
Porziņģis laukumā nospēlēja 35:24 minūtes, guva astoņus punktus, bet realizēja tikai četrus no 13 metieniem no spēles, turklāt aizmeta garām abus tālmetienus. Latvieša kontā arī piecas atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, kā arī divas kļūdas un divas personiskās piezīmes. Tāpat Porziņģim sliktākais +/- rādītājs starp visiem basketbolistiem "-21".

"Knicks" savu ceturto no pieciem izbraukuma mačiem aizvadīja bez diviem pamatsastāva spēlētājiem - spēli Oklendā no malas vēroja Karmelo Entonijs un Deriks Rouzs. Spēlējot bez Entonija un Rouza, "Knicks" fani cerēja uz Porziņģi, kuram būtu bijis jāuzņemas līdera loma mačā. Tomēr "Warriors" aizsardzība mačā neļāva izpausties latvietim, kurš tik daudz nemaz netika pie bumbas.

"Warriors" maču aizvadīja sev ierastajā nepiespiestajā stilā, daudz saspēlējoties un priecējot līdzjutējus ar daudzām skaistām epizodēm. To apliecina arī viens statistikas rādītājs - "kareivji" kopā izdarīja 41 rezultatīvu piespēli, bet realizēja 45 metienus no spēles. Tādējādi tikai četrus uzbrukumus visa mača gaitā "Warriors" noslēdza pēc individuālas darbības.

Lai gan "kareivji" uzvarēja ar 13 punktu pārsvaru un aizvadīja vienu no mazrezultatīvākajām savām spēlēm sezonā, "Warriors" uzvara šaubas neradīja jau pirmajā ceturtdaļā. Spēles gaitā "Warriors" pārsvars pārsniedza arī 20 punktu robežu, bet tikai pēdējā ceturtdaļā, kad uzvarētājs praktiski bija noskaidrots, "Knicks" izdevās izglābties no sagrāves.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!