Foto: LETA
Pārliecinošu panākumu apvienotā sieviešu čempionāta mačā sestdien izcīnīja Latvijas spēcīgākā vienība "TTT Rīga", kas galvaspilsētas klubu duelī ar rezultātu 151:44 (38:13, 38:17, 38:10, 37:4) sagrāva "Latvijas Universitāti".

Uzvarētājām ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās amerikāniete Aiša Sazerlenda, pa 20 punktiem iemeta Baiba Eglīte un lietuviete Ģiedre Paugaite, bet pa 17 punktiem guva Ieva Krastiņa un Ieva Kūlīte, kurai bija arī 15 bumbas zem groziem.

Tikmēr LU rindās 18 punktus iemeta Liene Stalidzāne, tomēr viņai ilgā spēles laika dēļ bija arī iespaidīga +/- punktu attiecība -81.

Šī gan ne tuvu nav pārliecinošākā uzvara turnīra vēsturē - pērn "TTT Rīga" ar 140:15 sagrāva tā brīža pastarīti "Cēsis". Tāpat šosezon "TTT Rīga" ar 141:35 sagrāva "Tartu Universitāte"/"Kalev" spēlētājas.

Apvienotā čempionāta kopvērtējuma vadībā ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir "TTT Rīga" komanda, kas pēc šī panākuma oficiāli garantējusi pirmo vietu pirmā posma noslēgumā. Otrajā vietā pirmo posmu ar astoņiem panākumiem deviņos mačos noslēgusi "Vega 1"/"Liepāja", tai ar sešām uzvarām seko RSU un Raplas "Media", bet otrajā posmā, pateicoties labākai savstarpējo spēļu attiecībai, iekļuvusi Latvijas komanda.

Vēl pirmo posmu ar piecām uzvarām deviņās cīņās noslēgušas "TTT Rīga - Juniores" un "Tallinas Universitātes" basketbolistes, bet tām ar trim panākumiem sekoja "Tartu Universitāte". "Latvijas Universitātes" komanda deviņos mačos guva divas uzvaras, kamēr pie viena panākuma tika "G4S Noorteliiga". Tikmēr bez uzvarām joprojām ir astoņus mačus aizvadījusī Latvijas U-16 izlase, kas pēdējā cīņā nākamnedēļ sacentīsies ar "TTT Rīga".

Turnīra otrā posma labāko četriniekā iekļuvuša trīs no sešām Latvijas komandām, "TTT Rīga", "Vega 1"/"Liepāja" un RSU, kurām pievienosies Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz".

Sākotnēji desmit komandas (sešas Latvijas un četras no Igaunijas) savā starpā izspēlē vienu apli, bet pēc tam labākās trīs savā starpā izspēlēs četrus riņķus, turklāt tām pievienosies arī Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz". Savukārt pārējās septiņas vienības savā starpā cīnīsies divos apļos.

Pēc tam trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas nākamā gada 8. un 9.aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

No dalības turnīrā neilgi pirms sacensībām atteicās trīskārtējā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempione "Cēsis".

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!