Foto: F64
"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē svētdien "Barons kvartāls" basketbolisti ar 74:83 (10:27, 25:23, 24:17, 15:16) savā laukumā piekāpās kopvērtējumā zemāk esošajai "Liepāja"/"Triobet" komandai.

Liepājnieki dominēja gandrīz visu maču. Jau pēc pirmā puslaika viņiem bija 17 punktu pārsvars un dažbrīd tas pārsniedza pat 20 punktus. Otrajā puslaikā mājinieki tuvojās un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām deficītu samazināja jau līdz 71:75. Tomēr līdz mača beigām "Barons kvartāls" realizēja vēl tikai vienu metienu un samierinājās ar zaudējumu.

Uzvarētājiem pa 24 punktiem iemeta Artūrs Ausējs un Dāvis Rozītis, kuram bija arī 11 atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem guva Ingars Aizpurs un Artjoms Butjankovs.

Tikmēr "Barons kvartāls" rindās ar 20 punktiem izcēlās Tailers Larsons, kuram bija arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet 14 punktus sameta Dāvis Geks.

Pagājušajā sezonā liepājnieki bija ļoti tuvu LBL bronzas medaļām, bet šosezon Agra Galvanovska vadībā spēlē daudz nesekmīgāk. Tikmēr "Barons kvartāls" komanda bija uzvarējusi iepriekšējās četrās spēlēs, tomēr trīs no šiem mačiem bija "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros.

Šis mačs notika kuluāros daudz apspriestajā sporta namā "Daugava" (DSN). Decembra sākumā Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēkšņi aizliedza "Barons kvartāls" komandai aizvadīt spēles DSN, paziņojot, ka turpmāk vairs līgas mačus nedrīkstēs spēlēt zālēs, kas neatbilst Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumiem. Līdz tam "Barons kvartāls" tur spēlēja izņēmuma kārtībā, ko bija akceptējušas gandrīz visas līgas komandas.

Taču pagājušajā nedēļā LBS valdes sēdē, kurā piedalījās arī "Barons kvartāls" pārstāvji, lēmums tika mainīts, paziņojot, ka rīdzinieki var aizvadīt LBL mačus DSN, ar nosacījumu, ka ar katru komandu rakstiski tiks atkārtoti saskaņota spēles aizvadīšana šajā zālē. Savu piekrišanu atkārtoti deva astoņi no desmit LBL klubiem, izņemot līderus "VEF Rīga" un "Ventspils". "VEF Rīga" spēlēšanai DSN nepiekrita jau sezonas sākumā, bet "Ventspils" par to sāka šaubīties brīdī, kad šajā zālē smagu traumu guva komandas spēlētājs Andrejs Gražulis.

LBL pieņemts, ka groza konstrukcijai jābūt divus metrus no laukuma līnijas, bet DSN tā ir 1,20 metru attālumā. Tomēr arī Latvijas vicečempione "VEF Rīga" šosezon spēlējusi LBL noteikumiem neatbilstošos apstākļos. Tā kā šosezon "VEF Rīga" basketbola popularizēšanas nolūkos atgriezusies pie mājas spēļu aizvadīšanas reģionos, tā oktobrī Aizkrauklē uzņēma "Barons kvartāls" komandu zālē, kur groza konstrukcija ir tikai metru no laukuma.

Abas komandas reizi šosezon LBL čempionātā jau bija tikušās, kad oktobrī "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā uzvarēja ar 90:84. Tāpat vienības divreiz spēkojušās BBL ietvaros un abos mačos panākumus ar piecu punktu pārsvaru uzvarēja divkārtējie Latvijas čempioni no Rīgas.

LBL kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir "VEF Rīga", bet "Ventspils" 13 mačos tikusi pie 12 panākumiem. Trešajā vietā ar astoņām uzvarām 15 spēlēs joprojām turas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, bet tai seko divas komandas ar 50% uzvaru un zaudējumu bilanci - "Jēkabpils" komandai ir sešas uzvaras 12 spēlēs, bet pērnās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO guvusi septiņus panākumus 14 cīņās.

Aiz tām ar sešām uzvarām 13 mačos ir "Barons kvartāls", "Valka"/"Valga" ar trim panākumiem astoņās cīņās ieņem septīto vietu, "Liepāja"/"Triobet" komandai ir piecas uzvaras 13 cīņās, bet "Ogre"/"Kumho Tyre" ir četras uzvaras 12 cīņās. Turnīra tabulu ar divām uzvarām 14 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

Šajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "OlyBet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!